Skip to main content

Κολέγιο Δελασάλ: Προετοιμάζουμε τους μαθητές για τον ψηφιακό κόσμο του μέλλοντος

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, για τους μαθητές του Κολεγίου Δελασάλ.

Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες και αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην εκπαίδευση, παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο. Στόχος είναι, όχι απλώς να δημιουργήσουν χρήστες Η/Υ, αλλά μέσα από την εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνολογίες και υπολογιστικές πρακτικές να διαμορφώσουν ένα γενικότερο πλαίσιο «τεχνολογικού αλφαβητισμού» και να βοηθήσουν τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου.



To πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με τον υπολογιστή, τόσο με το Υλικό (Hardware) όσο και με το Λογισμικό του μέρος (Software), στη γνώση του περιβάλλοντος του λειτουργικού συστήματος του Η/Υ και στην αξιοποίησή του ως μέσου διερεύνησης, πειραματισμού και εργαλείου επίλυσης προβλημάτων. Μεγάλη έμφαση δίνεται, επίσης, στην εργονομία και σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο και την ορθή και ασφαλή χρήση αυτού από τους μαθητές. Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα σπουδών κατέχει και η εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού, από τις πρώτες κιόλας τάξεις του σχολείου, μέσα από την οποία προάγεται η ανάπτυξη αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και ενισχύεται η ικανότητα ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων των μαθητών.

Καινοτόμες δράσεις και πρακτικές



Βράβευση του Κολεγίου σε 4 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και οι κατηγορίες «Ψηφιακή Εκπαίδευση» και η «Ψηφιακή Παρουσία και Social Media», στον διαγωνισμό των Education Business Awards. Ο διαγωνισμός επιβραβεύει τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, που συστηματικά επενδύουν και καινοτομούν σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Επίσημη αναγνώριση του Κολεγίου ως Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Οργανισμού από την Google, η οποία παρέχει στο Κολέγιο την εκπαιδευτική πλατφόρμα G Suite.



Χρήση ψηφιακών πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, μέσω των οποίων στηρίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και μοιράζονται βοηθήματα και οπτικοακουστικό υλικό για κάθε μάθημα.

Εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού, μέσω του βραβευμένου ρομπότ προγραμματισμού, Bee Bot, για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ερευνώ, δημιουργώ και... παρουσιάζω!», για τους μαθητές της Ε΄ τάξης, το οποίο έχει ως στόχο να τους διδάξει τους τρόπους με τους οποίους εκπονείται μια ερευνητική εργασία, από τη σύλληψη της ιδέας, την έρευνα και ανάπτυξή της με τη χρήση ειδικού λογισμικού εφαρμογών, μέχρι τις ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν για παρουσίαση μπροστά σε κοινό.



Διαγωνισμός Προγραμματισμού του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», για 5η συνεχή χρονιά, με τίτλο «Μαθαίνω… παίζοντας», στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης  με δικά τους "πρωτότυπα" παιχνίδια, φτιαγμένα με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Ενεργή συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα – EU Code Week», για τους μαθητές όλων των τάξεων, από τα Νήπια μέχρι το Λύκειο.

Πρεσβευτές της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» με ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις, για τους μαθητές όλων των τάξεων, από τα Νήπια μέχρι το Λύκειο.

Συμμετοχή και Διακρίσεις στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης με τίτλο: «ΚΑΣΤΟΡΑΣ – BEBRAS GR», που έχει ως στόχο την προώθηση της Πληροφορικής και την ανάπτυξη της Υπολογιστικής Σκέψης, των Αναλυτικών και Αλγοριθμικών δεξιοτήτων των μαθητών για την αποτελεσματικότερη επίλυση προβλημάτων.

Συμμετοχή και διακρίσεις στο Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετοχή για τους μαθητές του Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής.

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα eTwinning.



Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλγοριθμική σκέψη», για τους μαθητές της Α’ γυμνασίου.

Εισαγωγή στον προγραμματισμό μέσω της υψηλού επιπέδου γλώσσας προγραμματισμού Python, για τους μαθητές της Β’ γυμνασίου.

Δημιουργία ιστοσελίδων με HTML, CSS και WordPress, για τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου και της Α΄Λυκείου.

Δημιουργία εφαρμογών για Android συσκευές, στο πλαίσιο του μαθήματος, για τους μαθητές  της Α΄ και Β’ Λυκείου.

«European Computer Driving Licence» (E.C.D.L.)

Ως Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης «European Computer Driving Licence» (E.C.D.L.).

Για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών όλων των δράσεων που προαναφέρθηκαν, αλλά και των αναγκών των  μαθητών κάθε σχολικής βαθμίδας, το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται σε 3 υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» από εξαιρετικά έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές Πληροφορικής.