Skip to main content

ΚΒ: Το κατάστημα που λέει όχι στο πλαστικό και αγαπάει τα χειροποίητα

Ένα μπουτίκ κατάστημα με χειροποίητα προϊόντα κουζίνας και φυσικά καλλυντικά μικρών παραγωγών της Ελλάδας έφθασε στα Άνω Λαδάδικα.

H νέα άφιξη στη γειτονιά των Άνω Λαδάδικων, όπου τα τελευταία χρόνια ανθίζουν οι μικρές επιχειρήσεις φέρνει τη φιλοσοφία του slow living στη Θεσσαλονίκη. Το ΚΒ από το Kitchen και Beauty προφέρεται Κιμπού και είναι ένα μπουτίκ κατάστημα με χειροποίητα προϊόντα κουζίνας και φυσικά καλλυντικά μικρών παραγωγών της Ελλάδας στην οδό Βίκτωρος Ουγκό 1. Στο ΚΒ δεν υπάρχει τίποτα σε πλαστικό, ενώ τα προϊόντα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία του fair trade.

Στόχος των δημιουργών, του Αλέξανδρου και του Κώστα Στεφανίδη της εταιρείας Agora και του απέναντι παντοπωλείου Olicatessen και της Βάσω Γιατσίδου είναι να μηδενίσουν και τα απορρίμματα και να δημιουργήσουν το πρώτο zero waste κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. «Το όραμά ήταν να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα όπου τα προϊόντα είναι από καλές πρώτες ύλες, έχουν φτιαχτεί αργά και ένα-ένα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και διαρκούν πολύ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παράδοση, ενώ μόνο εξειδικευμένα προϊόντα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα προέρχονται από το εξωτερικό. Θέλουμε και ο κόσμος να διαλέγει αργά τα προϊόντα, να ζει την εμπειρία του slow living στο KB», τονίζει στη Voria.gr ο Αλέξανδρος Στεφανίδης.

Χειροποίητα κεραμικά, βούρτσες, σφουγγάρια, ξύλινα είδη κουζίνας αλλά και χειροποίητα σαπούνια και προϊόντα περιποίησης, κρέμες προσώπου και σώματος ακόμη και πλεκτά πον πον για το ντεμακιγιάζ αποτελούν μέρος της εμπειρίας να αγοράζεις στο ΚΒ.

«Υπάρχουν αντίστοιχα μπουτίκ καταστήματα στο εξωτερικό αλλά από όσο γνωρίζουμε κανένα δεν συνδυάζει τα καλλυντικά με την κουζίνα. Επιπλέον, μέλημά μας είναι διαθέτουμε προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και για αυτό πραγματοποιήσαμε και καλή έρευνα στο κομμάτι της τιμολογιακής πολιτικής», αναφέρει ο Αλέξανδρος Στεφανίδης.