Skip to main content

Το e-φροντιστήριο από τη Θεσσαλονίκη που μαθαίνει γλώσσες σε ξένους

To online φροντιστήριο ξένων γλωσσών της Θεσσαλονικιάς startupper Λίζας Βλαχοπούλου που κερδίζει συνεχώς πελάτες από την κεντρική Ευρώπη.

Ένα κλικ πιό κοντά στις ξένες γλώσσες επιχειρεί να φέρει μικρούς και μεγάλους μαθητές από την Ευρώπη η start up της 28χρονης Θεσσαλονικιάς, Λίζας Βλαχοπούλου.

Το «My Lingo Trip», που έδωσε το «παρών» στο περίπτερο Digital Greece των start ups στη ΔΕΘ, ιδρύθηκε το 2014 και είναι ουσιαστικά μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, η οποία επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο μαθητή να παρακολουθήσει μέσω Skype ένα πρόγραμμα ιδιαίτερων μαθημάτων, διαμορφωμένο στις δικές του απαιτήσεις και ανάγκες.

To online φροντιστήριο δίνει τη δυνατότητα διδασκαλίας σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Ολλανδικά, αλλά και σε Ελληνικά.

«Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο ως καθηγήτρια Γερμανικών, προσπάθησα να βρω έναν τρόπο έτσι ώστε το μάθημα των ξένων γλωσσών να γίνεται πιο εύκολα και πιο άνετα», αναφέρει στη Voria.gr η Λίζα, εξηγώντας τους λόγους που την ώθησαν να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση.

To «My Lingo Trip» συνεργάζεται με 43 καθηγητές και έχει ήδη 530 μαθητές, το 30% εκ των οποίων είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 70% ξένοι, από την κεντρική Ευρώπη -αρκετοί εκ των οποίων οικονομικοί μετανάστες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια, οι εγγραφές σημείωσαν φέτος εκρηκτική αύξηση 300% σε σχέση με πέρυσι, με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική.

Το κάθε μάθημα πραγματοποιείται μέσω Skype με έναν καθηγητή και ένα άτομο και είναι ειδικά δομημένο πάνω στον μαθητή, προκειμένου να του παρέχει ό,τι χρειάζεται.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα του μαθήματος», τονίζει η Λίζα, προσθέτοντας πως ο κάθε καθηγητής πρέπει να έχει πτυχίο για να εργαστεί στο «My Lingo Trip», ενώ πριν αρχίσει να διδάσκει, υποβάλλεται σε τρίμηνη εκπαίδευση από την εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, η κάθε ώρα του μαθήματος κοστίζει 13 ευρώ, κάτι που όπως υποστηρίζει η Λίζα, κάνει το πρόγραμμα εκμάθησης γλωσσών ελκυστικό, καθώς ο αμέσως επόμενος ανταγωνιστής της χρεώνει 25 δολλάρια την ώρα.

Σε ερώτηση της Voria.gr για το μυστικό της επιτυχίας της, η Λίζα λέει πως ήταν το γεγονός ότι σιγουρεύτηκε ότι η πλατφόρμα θα έχει απήχηση στον κόσμο, προσφέροντας μία διαφορετική και ποιοτική ηπηρεσία.




Σύμφωνα με την ίδια, η μέχρι τώρα πορεία της είναι αποτέλεσμα των δικών της κόπων, καθώς εργάστηκε σε πολλές δουλειές και χρηματοδότησε η ίδια την ανάπτυξη της επιχείρησής της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαριτολογώντας, σε ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, εάν χρειάζεται κεφάλαια, η απάντηση της ήταν αρνητική.

My Lingo Kids - My Lingo Business

Στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία δύο νέων branches της επιχείρησης, τα οποία θα βγούν στο διαδίκτυο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το My Lingo Kids, που θα λειτουργεί σε συνεργασία με την αδελφή της Λίζας, η οποία ειναι παιδοψυχολόγος, και θα στοχεύσει στην εκμάθηση γλώσσας σε παιδιά. Σύμφωνα με τη Λίζα, παρόμοιο online φροντιστήριο για μικρές ηλικίες δεν υπάρχει στον κόσμο.

Το My Lingo Business που θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, με αντικείμενο την εκμάθηση ορολογίας σε υπάλληλους εταιρειών για την καλύτερη  εξοικείωσή τους με το εργασιακό τους περιβάλλον.