Skip to main content

Η ΧΑΝΘ στηρίζει τον Στ. Αράπογλου-Πέρασε από Θεσσαλονίκη και συνεχίζει

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο δρομέας πέρασε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τον υποδέχθηκε και τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ.

Η ΧΑΝΘ, με μακρά πορεία στον ελληνικό αθλητισμό, στηρίζει τον δρομέα Στέργιο Αράπογλου, Γενικό Χειρουργό του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης», στην υλοποίηση του μεγαλύτερου δρομικού εγχειρήματος στην Ελλάδα.

Ο σπουδαίος αθλητής εμπνευσμένος από το όραμα του δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο του Νομού Έβρου για να διανύσει μία διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 1400 km σε μόλις 23 ημέρες. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας, καθιστώντας τον Στέργιο Αράπογλου τον πρώτο αθλητή που τρέχει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Αράπογλου κινείται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο, σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο δρομέας πέρασε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ τον υποδέχθηκε, για να τιμήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον κ. Σκουλή, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, στην πλατεία, ακριβώς έξω από το μέγαρο ΧΑΝΘ στις 19:00 μμ.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τη ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.

Η ΧΑΝΘ πιστή στις αξίες και το όραμά της, ενισχύει την προσπάθεια του Στέργιου Αράπογλου και φέρνει στο προσκήνιο την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και του «καθαρού αθλητισμού», στηρίζοντας στην πράξη μια μοναδική πρωτοβουλία για τη χώρα μας.

Ο «Δρόμος του Τάκη Σκουλή»

Η υλοποίηση της διαδρομής αποσκοπεί στην ολοκλήρωση του μέγιστου δρομικού εγχειρήματος που οραματίστηκε ο «Δάσκαλος» των Υπεραποστάσεων, κ. Τάκης Σκουλής, ώστε με αυτό τον τρόπο να τερματίσει την αθλητική του διαδρομή.

Ο Τάκης Σκουλής, που είναι σήμερα 82 ετών, ζει στο Χαλάνδρι του Νομού Αττικής. Έχει τρέξει και τερματίσει στις 5 πρώτες διοργανώσεις του Σπαρτάθλου και υπήρξε Πρωταθλητής Μαραθωνίου και Υπερμαραθωνίων αποστάσεων, με σημαντικές επιδόσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ατομικά του ρεκόρ αποτελούν ακόμη και σήμερα σημεία αναφοράς, ιδίως στις κατηγορίες των βετεράνων Αθλητών.

Το 1992 διέτρεξε μόνος του την ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, 500 περίπου χιλιομέτρων, και έτσι ανακηρύχτηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου, όπως αυτός έμεινε στην ιστορία από το 490 π.Χ. κατά τη Μάχη του Μαραθώνα. Η ζωή και η κοινωνική και αθλητική του στάση, αποτελούν υπόδειγμα ηθικής και ταπεινότητας, που έχει εγείρει την καθολική αναγνώριση και αποδοχή του ως «Δασκάλου» στους νεότερους Δρομείς Υπεραποστάσεων στον Ελλαδικό χώρο.

Λίγα λόγια για τον Στέργιο Αράπογλου

Ο Στέργιος Αράπογλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι Γενικός Χειρουργός στην Ε΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του "Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης". Τον Μάρτιο του 2018 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης καθώς και της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Σπαρταθλητής από το 2011, έχει τρέξει και τερματίσει τους μεγαλύτερους και δυσκολότερους Αγώνες Βουνού και Ασφάλτου στον Ελλαδικό Χώρο.