Skip to main content

Ο ΣΦΒΕ βραβεύει τους 60 καλύτερους περσινούς μαθητές του

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΕΘ και της ΟΕΦΕ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Electra Palace».

Toυς 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας, που αρίστευσαν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα  ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, βραβεύει και φέτος στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

«Στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους μαθητές, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Βραβεία αριστείας 2019» και διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, έχει γίνει πια θεσμός για τα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης, αναφέρουν οι διοργανωτές. Με ομιλητές ειδικούς από το χώρο της εκπαίδευσης, όπως παλιότερα ο ερευνητής Νίκος Λυγερός, ο σκιτσογράφος Τάσος Αποστολίδης, ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς και ο αστροφυσικός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στράτος Θεοδοσίου, που μίλησε στην περσινή εκδήλωση.

Φέτος ο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Πανεπιστημιακές σπουδές και αριστεία-στόχοι, προϋποθέσεις, διεθνείς τάσεις», ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Στα ιδιαίτερα της φετινής εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και η οποία επεκτάθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλους τους κατά τόπους Συνδέσμους και η βράβευση του παλιού φροντιστή Δημοσθένη Κατσιάρη, που ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο το 1971 και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΦΕ τα χρόνια 1987 και 1988.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Electra Palace» και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.