Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα για τις ημερομηνίες»

Η ειδική ομάδα για την επίβλεψη της αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της.

Δύο ημέρες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, έθεσε τους στόχους, κατά την έναρξη της ομάδας εργασίας στην εναρκτήρια ομιλία του.

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Τόμας) Μπαχ είπε ότι είμαστε στη μέση μιας πρωτοφανούς πρόκλησης και αυτό είναι ακριβώς αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Μόρι. «Εν ολίγοις, αυτό για το οποίο εργαζόμαστε για επτά χρόνια διεκόπη ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και τώρα πρέπει να το χτίσουμε ξανά».

Πρώτα απ 'όλα, η ομάδα εργασίας θα επιδιώξει να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό τις νέες ημερομηνίες για τους Αγώνες το 2021. Το Τόκιο 2020 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. ΔΟΕ και διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι οι Αγώνες θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

«Πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα γίνουν οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Tokyo 2020 Τοσίρο Μούτο. «Χωρίς αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε».