Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν πως πρέπει να ξεκινήσουν οι σχετικές προετοιμασίες ενόψει Πάσχα ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την υποδοχή των τουριστών.

Να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής προσέλευση των οδικών τουριστών ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα ζητούν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Τσακαλάκης, ενόψει του ανοίγματος της εφετινής τουριστικής περιόδου.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού, τον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης και τους περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδος, τα ηγετικά στελέχη της ΠΟΞ υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά  ότι «όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη δυσφήμιση που υπέστη η χώρα μας κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2020, εξαιτίας και των δύσκολων συνθηκών ελέγχου που επικρατούσαν στα χερσαία σύνορα μας».

Συγκεκριμένα, Τάσιος και Τσακαλάκης ζητούν να δοθεί έμφαση σε τρία ζητήματα:

1.Να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από όλους τους συνοριακούς σταθμούς. Αντιλαμβανόμαστε πως λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένες γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία), αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει άμεσα στην παρούσα φάση. Θα πρέπει όμως να δοθεί προτεραιότητα στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, μέσω του

οποίου έρχονται τουρίστες – επισκέπτες όχι μόνο από τη Σερβία (υπάρχει σχετική διμερής συμφωνία), αλλά και από τις περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

2.Να υπάρξει βελτίωση των υποδομών των συνοριακών σταθμών και ενίσχυση της στελέχωσής τους, ιδιαίτερα του προσωπικού που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και των υπαλλήλων των Τελωνείων.

3.Να οριοθετηθούν λωρίδες προσέλευσης για τους τουρίστες που φέρουν μαζί τους το απαραίτητο πιστοποιητικό για την είσοδό τους (πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR, κ.λπ.) και να υπάρχει δυνατότητα το ανωτέρω πιστοποιητικό να ελέγχεται με σκανάρισμα επί τόπου, προκειμένου να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (άλλωστε αναφερόμαστε σε πιστοποιητικά που έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρίτες χώρες).

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, για τη διατήρηση της καλής εικόνας της χώρας μας, να ξεκινήσουμε άμεσα τις σχετικές προετοιμασίες ενόψει Πάσχα και προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να υποδεχθούμε τον μεγαλύτερο όγκο των οδικών τουριστών από τον Ιούνιο οργανωμένα και με ασφάλεια», αναφέρουν οι ξενοδόχοι, ζητώντας την πραγματοποίηση σύσκεψης όπου θα αναλυθεί ο σχεδιασμός ενόψει της σεζόν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ