Skip to main content

Ουρές στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης - Αγορές σε μικρότερες ποσότητες

Τελευταία ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Μειωμένος κατά 50% την εορταστική περίοδο ο τζίρος των καταστημάτων στο Καπάνι

Κοσμοσυρροή καταγράφεται από το πρωί στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης καθώς δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που έσπευσαν να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια για το εορταστικό τραπέζι. Την τιμητική του έχει το χοιρινό, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, με τους καταναλωτές που φέτος θα γιορτάσουν με...φειδώ, λόγω των περιοριστικών μέτρων, να αγοράζουν μικρότερες ποσότητες καθώς τα εορταστικά τραπέζια θα απαρτίζονται από λιγότερα άτομα.

Όσον αφορά τις τιμές συγκριτικά με πέρυσι παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Την ίδια ώρα, αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι σήμερα η κίνηση στο Καπάνι. Ωστόσο, όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου  Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος «στο σύνολο της εορταστικής περιόδου ο τζίρος των καταστημάτων που βρίσκονται στην παραδοσιακή κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης είναι μειωμένος κατά 50%».

«Τις δύο, τρεις τελευταίες ημέρες η αγορά στο Καπάνι, κινείται ικανοποιητικά, ωστόσο δε σώζεται η παρτίδα καθώς τις προηγούμενες εβδομάδες δεν υπήρχε καθόλου κίνηση. Την τιμητική τους έχουν τα κρεοπωλεία. Κάνοντας μια αναγωγή σε σύγκριση με την εορταστική περίοδο του 2019 φέτος ο τζίρος των καταστημάτων στο Καπάνι είναι μειωμένος κατά 50% Σε αυτό συμβάλει το γεγονός πως οι ποσότητες που οι καταναλωτές αγοράζουν είναι μικρότερες ενώ δεν έχουν έρθει καταναλωτές που ερχόταν άλλες χρονιές από τις γύρω από τη Θεσσαλονίκη, περιοχές» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζοντας πως οι καταναλωτές μπορούν να βρουν καλό και φθηνό κρέας στο Καπάνι για αυτό και το επιλέγουν.