Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΠΙΕΡΙΑ:ΚΥΚΛΩΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΒΡΕΦΩΝ

Τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε πέντε παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια έναντι χρημάτων. Στη δικογραφία και οι βιολογικές μητέρες

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών βρεφών έναντι χρημάτων, από άτεκνα ζευγάρια, στην Κατερίνη και στην Αττική.

Η δράση του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υιοθεσίες, εξακριβώθηκε μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Στις παράνομες υποθέσεις, 2 στην Κατερίνη και σε 3 στην Αττική, εμπλέκονται μια οικογένεια Βουλγάρων, ο 46χρονος άντρας, η 45χρονη γυναίκα και η 28χρονη κόρη, καθώς και δύο Έλληνες, ένας 61χρονος άντρας και μια 67χρονη γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Συμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 46χρονος μαζί με την 45χρονη και την 28χρονη, αρχικά εντόπιζαν στη Βουλγαρία εγκυμονούσες γυναίκες και τις έπειθαν να παραδώσουν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Στη συνέχεια τις μετέφεραν σε οικία στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές της Πιερίας ή της Αττικής.

Μετά τον τοκετό η 67χρονη μετέβαινε μαζί με την βιολογική μητέρα σε ληξιαρχείο της περιοχής για την έκδοση και παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Ακολούθως παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια ημεδαπών, τα οποία εντόπιζε ο 61χρονος, αντί χρηματικού ποσού που ανέρχονταν μέχρι τις 20.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016 ενέχονται σε 2 παράνομες υιοθεσίες στην Κατερίνη και σε 3 παράνομες υιοθεσίες στην Αττική.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 5 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 40 ετών, όλες υπήκοοι Βουλγαρίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ