Skip to main content

Πολυτεχνείο ΑΠΘ: Με συνθήματα για την εξέγερση η κατάθεση στεφάνων από ΚΚΕ-ΚΝΕ (φωτο+vid)

Το Κομμουνιστικό Κόμμα και η νεολαία του κατέθεσαν στεφάνια υπό συνθήματα για τη μέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με συνθήματα για την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κόκκινους πυρσούς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής εντός του ΑΠΘ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καθώς και η Κομμουνιστική Νεολαία.

Το στεφάνι για το ΚΚΕ κατέθεσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Θεσσαλονίκης, ενώ την ΚΝΕ εκπροσώπησε ο γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, Γιάννης Βασιλειάδης.

Ο κ. Δελής δήλωσε πως η μνήμη του Πολυτεχνείου παραμένει καυτή και ολοζώντανη. «Μας διδάσκει ότι η κόντρα σε μια λογική αναμονής ο μαζικός λαϊκός αγώνας μπορεί να ανατρέψει ακόμα και τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς όπως έγινε το 1973. Οι αγώνες του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα ζωντανοί και συνεχίζονται μέσα στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μία καλύτερη», σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ-Συγκίνηση στο Πολυτεχνείο: Στεφάνια, λουλούδια και τιμή για τους αγωνιστές (φωτο+vid)

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης είπε πως 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εμπνέει και να παραμένει ζωντανή η μνήμη για αντίσταση. «Τα αιτήματα χουν και παραμένουν ανεκπλήρωτα. Σήμερα, τιμάμε τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν και καλούμε  όλον τον λαό να συμμετάσχει στην απογευματινή πορεία».

Στεφάνια κατέθεσαν και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων στεφάνια άφησαν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, το συνδικάτο Οικοδόμων, το συνδικάτο Εργαζομένων της e food, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Μαλαματίνα μέσω του Σωματείου τους, η ΕΣΔΕΠ, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων και αρκετοί άλλοι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: