Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ 32 ΣΦΑΙΡΕΣ

Όλα τα λάθη και προβλήματα που σημειώθηκαν στην καταδίωξη στο Πέραμα ανέδειξε το πειθαρχικό πόρισμα και η επιχειρησιακή αξιολόγηση

Τα προβλήματα του κέντρου επειχειρήσεων και της εκπαίδευσης των αστυνομικών ανέδειξε το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα, το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

 Όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε:
- Κακός συντονισμός δυνάμεων
- Ασαφείς εντολές από το κέντρο
- Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο
- Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου
- Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης
- Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης

Χαρακτηριστικό του χάους που επικράτησε κατά την διάρκεια της καταδίωξης αποτελεί το γεγονός πως από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ