Skip to main content

Πρεμιέρα σήμερα για την πέμπτη βιολογική αγορά της Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο

Ακόμη μια βιολογική αγορά άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στο Πάρκο Μουσών του Ευόσμου, μετά την Περαία, το Βότση, τη Νεάπολη και την Καλαμαριά.

Πέμπτη βιολογική λαϊκή αγορά απέκτησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς έκανε πρεμιέρα η αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στον Εύοσμο.

Η νέα αγορά λειτουργεί στο Πάρκο Μουσών, επί των οδών Πολυμνίας και Ανδρομάχης, κάθε Δευτέρα και το χειμερινό ωράριό της είναι από τις 12.30' μέχρι τις 18.00', ενώ το θερινό ωράριο θα είναι απογευματινό (16.00' – 20.00').

Ήδη οι παραγωγοί έκαναν χτες promotion της πρεμιέρας, στην πλατεία Ευόσμου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες και κερνώντας χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Οι βιολογικές αγορές άρχισαν να καθιερώνονται πια στη Θεσσαλονίκη, αφού ήδη λειτουργούν με επιτυχία άλλες τέσσερις, στην Περαία κάθε Τρίτη, στο Βότση κάθε Τετάρτη, στη Νεάπολη κάθε Πέμπτη και στην Καλαμαριά κάθε Σάββατο.



Όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, που συμμετέχουν στις βιολογικές λαϊκές, όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι αποκλειστικά δικής τους παραγωγής, πιστοποιημένα βιολογικά και ολόφρεσκα. Την επόμενη μέρα της συγκομιδής τους βρίσκονται στις αγορές, έτοιμα προς διάθεση απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Στα πλεονεκτήματα, οι παραγωγοί συμπεριλαμβάνουν τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά των βιολογικών προϊόντω, που ανισχύουν το ανοσοποιητικό και συνιστώνται στην παιδική διατροφή, επειδή ελαχιστοποιούν τις σχετιζόμενες με την τροφή αλλεργίες. Επίσης ότι οι ίδιοι παράγουν «καθαρή τροφή», χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών φυτοφαρμάκων. «Η κατανάλωση αγαθών απευθείας από τους παραγωγούς των αγορών βιολογικών προϊόντων στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και δίνει κίνητρα για την παραμονή των επαγγελματιών στην ύπαιθρο», σημειώνουν.

Το πρόγραμμα των βιολογικών αγορών για κάθε περιοχή στη Θεσσαλονίκη είναι το εξής:

-Εύοσμος Πολυμνίας & Ανδρομάχης (Πάρκο Μουσών): Δευτέρα 12.30 – 18.00.

-Περαία Ανθέων & Μήδειας (Σχολείο): Τρίτη 14.30 – 17.30.

-Βότση Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα: Τετάρτη 08:00 – 13:00.

-Νεάπολη Βενιζέλου δίπλα στο δημαρχείο: Πέμπτη 8:00 – 13:00.

-Καλαμαριά Στρατόπεδο Κόδρα: Σάββατο 08:00 – 13:00.