Skip to main content

Ψηφιακοί έλεγχοι των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια

Πρώτη εφαρμογή των ψηφιακών ελέγχων σε επιχειρήσεις στη χώρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ποια είναι τα οφέλη.

Ψηφιακοί θα είναι οι έλεγχοι του τμήματος Εμπορίου και της διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νομό Θεσσαλονίκης. Οι ελεγκτές στο εξής με tablet και κινητά θα μπορούν να κάνουν περισσότερους και με μεγαλύτερη ευελιξία τους ελέγχους τους στις επιχειρήσεις.

Η ψηφιακή διενέργεια ελέγχων των επιχειρήσεων ήταν ένας από τους στόχους του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, που σε συνεργασία με την  αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπεύθυνους τον πέτυχαν.

Οι ελεγκτές με tablet, ειδική εφαρμογή στο κινητό και ασφαλή σύνδεση θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα στοιχεία και το ιστορικό μιας υπό έλεγχο επιχείρησης.

Επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα να προσδιορίζουν τον αριθμό των επιχειρήσεων στην περιοχή που πραγματοποιούνται οι έλεγχοι, να προσδιορίζουν το ακριβές σημείο κάθε ελεγχόμενης επιχείρησης, να καταχωρούν ηλεκτρονικά τα στοιχεία των ελέγχων, να έχουν πάντα μαζί τους τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις και να επισυνάπτουν στα στοιχεία ελέγχου και φωτογραφίες.

Ο ψηφιακός τρόπος διενέργειας ελέγχων βασίζεται στο τρίπτυχο Portable-On line-Position και τα οφέλη είναι πολλά. Όπως τα περιγράφουν οι αρμόδιοι του τμήματος Εμπορίου και της διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:

-Εμπλουτισμός του Μητρώου Επιχειρήσεων.

-Ηλεκτρονική διαχείριση των ελέγχων.

-Συγκέντρωση όλης της πληροφορίας που ακολουθεί τους αγορανομικούς ελέγχους σε μια βάση δεδομένων.

-Εξαγωγή ποιοτικών και ποσοτικών στατιστικών αναφορών.

-Βελτίωση του προγραμματισμού των ελέγχων, της αποδοτικότητας, της λήψης αποφάσεων και της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας.

Η διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα μπορεί να καταγράφει, να παρακολουθεί και να λαμβάνει όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των εργασιών της, κατά τη διάρκεια των ελέγχων και μ 'αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παίρνει πιο εύκολα αποφάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό του έργου της υπηρεσίας.

Μέσα στους επόμενους στόχους της είναι η διασύνδεση με περιφερειακά συστήματα μηχανογράφησης και με άλλα πληροφοριακά συστήματα της Περιφέρειας και άλλων φορέων. Έτσι, όχι μόνο εκσυγχρονίζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλά περιορίζεται δραστικά η γραφειοκρατία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στη χώρα που θα εφαρμοστούν οι ψηφιακοί έλεγχοι.

Φωτογραφία αρχείου