Skip to main content

Σήμερα λαμβάνει ευρωπαϊκή έγκριση το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

O ΕΜΑ βρίσκεται υπό έντονη πίεση καθώς οι κυβερνήσεις, προεξάρχοντος του Βερολίνου, θεωρούν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση του εμβολίου.

Την έγκρισή της στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παρασκεύασαν η Pfizer και BioNTech αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και των Τάιμς της Νέας Υόρκης, μετά την οριστική έγκριση από την ευρωπαϊκή αρχή ελέγχου σκευασμάτων υγείας θα ακολουθήσει η επείγουσα έγκριση και από την Ευρωπαϊκής Επιτροπή την Τετάρτη, ώστε την Κυριακή να εκκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έγκριση, που θεωρείται δεδομένη βάσει των ρεπορτάζ, πρόκειται να δώσει το έναυσμα για έναν μαραθώνιο προετοιμασίας που θα στείλει σε κάθε γωνιά της ΕΕ το εμβόλιο αυτό, με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αποθήκευσή του σε πολύ βαθιά κατάψυξη, μεταδίδει το kathimerini.gr.

Ήδη ο ΕΜΑ βρίσκεται υπό έντονη πίεση καθώς οι κυβερνήσεις, προεξάρχοντος του Βερολίνου, θεωρούν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ τη σιτγμή που πολλές άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν εγκρίνει το σκεύασμα και προχώρησαν με τους εμβολιασμούς των πολιτών τους.

Σειρά πλέον για τον ΕΜΑ θα πάρει η εξέταση και έγκριση του εμβολίου της Moderna, που όμως δεν αναμένεται πριν τις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters, The New York Times