Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΚΡΕΚΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2022

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όλους από το 2022-«Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις».

Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Παρέπεμψε, δε, για τις ανακοινώσεις για τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας πάντως λόγο για σημαντική μείωση.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις που έχουν να κάνουν με τα τέλη που υπάρχουν στους λογαριασμούς ρεύματος. 

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας)  γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, και από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών».

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ