Skip to main content

Σπυράκη: Το πακέτο μέτρων Μητσοτάκη είναι το γενναιότερο στην Ευρώπη (vid)

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σχολίασε το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση

Την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάρει ανάλογα μέτρα με αυτά της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση εξέφρασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στο περιθώριο ημερίδας για το νερό που διοοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Η κ. Σπυράκη τόνισε πως το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το γενναιότερο στην Ευρώπη και θα ξεφουσκώσει τα τιμολόγια όλων των καταναλωτών και όχι μόνο των ευάλωτων.

«Η Ελλάδα προηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία επιλογή που θα ξεφουσκώσει κυριολεκτικά τα τιμολόγια από το φθινόπωρο κι αυτή είναι η αποδέσμευση των τιμών φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού για χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Μαζί με την αναδρομική επιδότηση των τιμολογίων και με την επιλογή να επιδοτηθούν όλοι οι καταναλωτές και όχι μόνο οι ευάλωτοι, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δίνει σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη το γενναιότερο πακέτο στήριξης», δήλωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που ια ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 18 Μαΐου, αλλά και στις 30 Μαΐου ενόψει της Συνόδου Κορυφής, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν διπλή βοήθεια και υποστήριξη σε αυτήν την παρατεταμένη κρίση».