Skip to main content

Στην Επανομή θα μεταφερθούν έως 250 πρόσφυγες από τη Συρία

Οι πρόσφυγες θα παραμένουν 70 – 80 ημέρες και θα εναλλάσσονται με νέους όταν πλέον θα αποκτούν τα εχέγγυα για να αναχωρήσουν σε άλλες χώρες

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα στεγαστούν σε δύο οικοδομές στην περιοχή Πάλιουρα της Δημοτικής Ενότητας Επανομής, οικογένειες Σύρων με συνολικό αριθμό ενηλίκων και παιδιών 230 – 250.

Αυτό ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., κατά τη διάρκεια συνάντησης στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη. Συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία συζήτησε με τον κ. Μαυρομάτη και του ανακοίνωσε επίσημα ότι ιδιώτης, κάτοχος δύο οικοδομών στην περιοχή Πάλιουρα, κατόπιν συνεννόησης με την Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε να μισθώσει τα ακίνητά του προκειμένου σε αυτά να στεγαστούν πρόσφυγες από τη Συρία.  

Σύμφωνα πάντα με τις διευκρινίσεις και τις διαβεβαιώσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Δήμαρχο, οι πρόσφυγες θα παραμένουν περί τις 70 – 80 ημέρες και θα εναλλάσσονται με νέους όταν πλέον θα αποκτούν τα εχέγγυα για να αναχωρήσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμος Θερμαϊκού κάνει λόγο για «προειλημμένη και τελεσίδικη απόφαση που λήφθηκε μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας και ιδιώτη» και ξεκαθαρίζει ότι «θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να διασφαλίσει την έννομη και ειρηνική διαμονή των οικογενειών Συρίων προσφύγων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές».