Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ(ΦΩΤΟ)

Ο «Αστερόκοσμος» θα ανοίξει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα δίνει εορταστικό κλίμα στην πόλη έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται φέτος να περάσουν την πύλη του «Αστερόκοσμου», του χριστουγεννιάτικου πάρκου στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ-Helexpo. Πέρυσι τον «Αστερόκοσμο» επισκέφθηκαν 150.000 άτομα, εκ των οποίων το 15% προήλθε από βαλκανικές χώρες.

Ο «Αστερόκοσμος» θα ανοίξει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα δίνει εορταστικό κλίμα στην πόλη έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο, το οποίο διοργανώνει το Magic Park, με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, έρχεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων, με παιχνίδια, παραστάσεις, συναυλίες και πολλές καθημερινές εκπλήξεις.

Ο «Αστερόκοσμος» έχει αναπτυχθεί στα περίπτερα 13, 14, 15,  με την πλειονότητα των παιχνιδιών και των δράσεων να βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο, προστατεύοντας έτσι τους επισκέπτες από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Στο περίπτερο 14 θα λειτουργεί το αθλητικό πάρκο του Άη Βασίλη, όπου εκεί θα υπάρχουν το γιγάντιο ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, το διάσημο Σκι στο πλακάκι και το μεγάλο τραμπολίνο. Στο ίδιο περίπτερο θα βρίσκεται και η σκηνή του Καραγκιόζη με καθημερινές παραστάσεις. Στο περίπτερο 15 εκτός από τις δράσεις στα σπιτάκια θα υλοποιούνται καθημερινά και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις εναέριων ακροβατικών, χορευτικά και καθημερινά πάρτυ.

Η γενική είσοδος (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει: επίσκεψη σε όλο τον «Αστερόκοσμο», απεριόριστη χρήση 16 παιχνιδιών του λούνα-παρκ (τα μισά παιχνίδια βρίσκονται εντός του Περιπτέρου 13 και τα υπόλοιπα εκτός), απεριόριστη πρόσβαση σε 2 παγοδρόμια (εντός του Περιπτέρου 13), αλλά και στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών με τα 4 διαδραστικά Ξωτικόσπιτα (εντός του Περιπτέρου 15) και απεριόριστη συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια, τις δράσεις, τα χριστουγεννιάτικα θεάματα και  τις θεατρικές παραστάσεις (εντός των Περιπτέρων 14 & 15). Παράλληλα, προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την πύλη εμπορίου.

Τα παιδιά ύψους μέχρι 1 μέτρο δεν πληρώνουν είσοδο (δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων), για τα ΑΜΕΑ και έναν συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν και για τις πολυμελείς οικογένειες με 5 μέλη και άνω προβλέπεται δωρεάν είσοδος για το ένα παιδί.