Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

H κ. Θεοδωρίδου συνέστησε μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την ασφάλεια η πρώτη και δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο θέμα των εμβολίων και πρόσφατα αναθεωρήθηκαν σε Βρετανία και Γερμανία οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και αυτές οι συστάσεις στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.      

Αναφέρθηκε και στη χορήγηση άλλου τύπου εμβολίου ως εναλλακτικού, ωστόσο μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συστήνεται η πρώτη και δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρίδου: Mε πάρα πολύ προσοχή η απόφαση για εμβολιασμό στα παιδιά

«Κάποιες χώρες προχώρησαν στη σύσταση άλλου τύπου εμβολίου, του mix&match, το οποίο όμως είναι υπό μελέτη και μες στο καλοκαίρι αναμένονται τα αποτελέσματα. «Μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις ότι ο συνδυασμός δεν μεταβάλλει την αποτελεσματικότητα και είναι ασφαλές, συστήνεται η συνέπεια να ισχύει, η πρώτη και η δεύτερη δόση να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο», υπογράμμισε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ