Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Έκκληση φιλοζωικής: Μην μετακινείτε το σπιτάκι γέρικης σκυλίτσας

Η Φιλοζωική «Νοιάζομαι» τοποθέτησε σπιτάκι, μετά από άδεια του δήμου, για γέρικη σκυλίτσα του κέντρου, ωστόσο κάτοικοι το μετακίνησαν.

Έκκληση να μην μετακινούν το σπιτάκι που τοποθέτησε στην Αριστοτέλους για την αδέσποτη Σούζυ, μία γνωστή γέρικη σκυλίτσα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Φιλοζωική Οργάνωση «Νοιάζομαι».

Όπως αναφέρει η Φιλοζωική σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, το σπιτάκι μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε σημείο πάνω από το ύψος της Τσιμισκή, προκειμένου «να προφυλάξει προσωρινά την γιαγιά Σούζυ από το κρύο», έπειτα και από σχετική άδεια του δήμου Θεσσαλονίκης.



«Μάλιστα» προσθέτει, «ο αντιδήμαρχος κος Σ. Δημητριάδης ενημέρωσε και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μην απομακρυνθεί. Οι υπηρεσίες το σεβάστηκαν αλλά δυστυχώς δεν το σεβάστηκαν κάποιοι κάτοικοι».

«Την Κυριακή», σημειώνει η Φιλοζωική, «πήραν το σπιτάκι και το πάρκαραν δίπλα στο παγκάκι γιατί προφανώς θεωρούν ότι τους ανήκουν και τα πεζοδρόμια της πλατείας. Εμείς το βρήκαμε δεμένο στις τουαλέτες!».



«Είναι τυχεροί που το σπιτάκι δεν χάθηκε γιατί το κόστος του δεν είναι μικρό και φυσικά η ευθύνη θα ήταν δική τους» επισημαίνει η Φιλοζωική και αφού αναφέρει πως το σπιτάκι επανατοποθετήθηκε στη θέση του, παρακαλεί «τους κατοίκους που ενοχλούνται λες και τοποθετήθηκε στο σπίτι τους ή στην είσοδο της πολυκατοικίας τους να ασχοληθούν με κάτι  άλλο και να αφήσουν το γέρικο ζωάκι». «Το πεζοδρόμιο δεν τους ανήκει» καταλήγει.