Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Νέα Παραλία: Γεμίζουν ξανά οι λίμνες στον Κήπο του Νερού (φωτο)

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αποδώσει στο κοινό με τη νέα του εικόνα τον Κήπο του Νερού

Μετά από περίπου πέντε μήνες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των λιμνών στον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αποδώσει στο κοινό με τη νέα του εικόνα τον Κήπο με τις λίμνες, οι οποίες αποτελούσαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, πραγματοποιούνται και οι τελευταίες εργασίες ενώ ήδη από το προηγούμενο διάστημα είχαν ξεκινήσει οι φυτεύσεις σε σημεία των λιμνών. Πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή θα γεμίσουν οι λίμνες, ωστόσο, τα ψάρια και οι χελώνες θα μπουν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να αποκατασταθεί η βιολογία των λιμνών και να ρίξουμε κάποια βακτήρια και στη συνέχεια θα επαναφέρουμε τα ψάρια στο νερό πιθανότητα μια εβδομάδα αργότερα», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στη Voria.gr.

Το προηγούμενο διάστημα, τα συνεργεία αφού καθάρισαν τις λίμνες, επισκεύασαν τις αντλίες, τα ηλεκτρικά και μηχανολογικά και προχώρησαν στη στεγανοποίησή τους. Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες καθώς διαπιστώθηκε ότι στις λίμνες του Κήπου είχε σημειωθεί πτώση της στάθμης των υδάτων λόγω διαρροών, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε και η ύπαρξη ιζήματος στον πυθμένα.

Μια μεγάλη υδρόγειος σφαίρα στην Αριστοτέλους

Εκτός όμως από τον Κήπο του Νερού, που θα είναι και πάλι επισκέψιμος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος σχεδιάζει για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και άλλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, μία μεγάλη υδρόγειος σφαίρα με διάμετρο 20 μέτρων θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Πάνω της θα τοποθετηθούν λουλούδια τα οποία θα μοιραστούν σε διερχόμενους πολίτες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, εκδηλώσεις θα γίνουν και στο αναβαθμισμένο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου με τη Μ. Κάλλας, στην ανατολική πλευρά της πόλης.