Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΠΑΝΑ 8.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Σε κατάστημα στην περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε κατάστημα υπηρεσιών προσωπικής Υγιεινής και Φροντίδας Σώματος στον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς διαπιστώθηκε από ελεγκτές της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας ότι παρείχε υπηρεσίες μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος (solarium).

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση επειδή λειτουργούσε κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας και επιπροσθέτως 3.000 ευρώ, για την ίδια παράβαση, στο φυσικό πρόσωπο που φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της.

Ακόμη, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 05.05.2021  συνολικά   112.562  ελέγχους και κατέγραψαν  507 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 174.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας  15 ημερών σε  μία (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων  (95.734).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.    Μη χρήση μάσκας
2.    Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
3.    Μη γνησιότητα βεβαίωσης μετακίνησης
4.    Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
5.    Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο (2) αλλοδαπούς  παράνομα εισερχόμενους στη χώρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

2.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος οχτώ (8) καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

3.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

4.    Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τριακόσιες πέντε (305) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ