Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέχρι την Τετάρτη το λουκέτο στις τρεις λαϊκές αγορές-Δείτε το ΦΕΚ

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τριών λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης προχωρούν οι αρχές για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ισχύει η αναστολή λειτουργίας των τριών λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης που επιβλήθηκε από τις αρχές λόγω μη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr.

Πρόκειται για τις λαϊκές αγορές της Μαρτίου-Βούλγαρη και της Ξηροκρήνης, που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, και της Κάτω Τούμπας (Άγ. Θεράποντας) που πραγματοποείται κάθε Δευτέρα.

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 10.12.2020 έως και 16.12.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.11.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

Οι παραβάσεις αφορούσαν μη τήρηση των αποστάσεων αλλά και τη μη εφαρμογή της παράλληλης λαϊκής αγοράς. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ για κάθε λαϊκή αγορά στην περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

φωτογραφία αρχείου