Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο πρόεδρος της ΦΑΑΘ, Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Τη θλίψη της για τον θάνατο του προέδρου της, Λεωνίδα Παπαδόπουλου εκφράζει η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Πέθανε ο πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Αδελφότητας:

«Ο Θεοφιλέστατος Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΙΠΜ, Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής, καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την άωρη εκδημία του Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, καθηγητή Λεωνίδα Παπαδόπουλου, εκλεκτού μέλους του Δ.Σ. του ΠΙΠΜ κατά την τελευταία πενταετία και άρχοντος δικαιοφύλακος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επιφανής γόνος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και αρχών ρεφερενδάριος του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διακρινόταν πάντοτε για την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του, για την αρχοντιά και την φιλάνθρωπη ευαισθησία του, που με κάθε ευκαιρία εκδήλωνε τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, με μοναδικό πρόταγμα την υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας μας, σε μια εποχή ποικίλων κρίσεων.

Υπηρέτησε με απόλυτη αφοσίωση και δημιουργικό πνεύμα τους σκοπούς της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, ως πρόεδρός της και εμπνευστής του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της, κατέστη δε πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, σε ποικίλες δράσεις και συνέργειες, που αποτυπώθηκαν και στο κοινό Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψε με τους δύο σημαντικούς αυτούς φορείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θεσσαλονίκη. Σε αναγνώριση της διαρκούς και πολυσήμαντης προσφοράς του, η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του απένειμε στις 2.1.2022 το πατριαρχικό οφφίκιο του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της ΜτΧ Εκκλησίας.

Ο αδόκητος θάνατος του καθηγητή Λεωνίδα Παπαδόπουλου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα έργα ευποιίας που αδιαλείπτως σχεδίαζε και υλοποιούσε μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, μέλη του Δ.Σ. της ΦΑΑΘ, αλλά και στο πολυμερές έργο της Ιεράς Μονής Βλατάδων και του ΠΙΠΜ, το οποίο στήριξε ολόψυχα και με όλες τις δυνάμεις του καθόλη αυτή την περίοδο. Η νοερή παρουσία του θα παραμείνει ανεξάλειπτη τόσο στον χώρο της Ιεράς Μονής Βλατάδων, την οποία επισκέφθηκε για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου, για να τιμήσει τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, όσο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΠΙΠΜ, το έργο του οποίου στήριξε και διευκόλυνε με κάθε δυνατό μέσο.

Ο Θεοφιλέστατος Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΙΠΜ και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής, καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις συλλυπητήριες ευχές τους στην εκλεκτή σύζυγο και στις κόρες του και εύχονται ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να τον κατατάξει στην άλυπη Χώρα των Ζώντων».