Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές διεκδικούν την «επανοικειοποίηση» της Πλατείας Καλλιθέας

Η αστυνομία είχε δημιουργήσει ένα κλοιό περιφρούρησης της πλατείας Καλλιθέας την ώρα που μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούσαν συγκέντρωση.

Συγκέντρωση υπό τον κλοιό αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, μέλη φοιτητικών συλλόγων από σχολές του ΑΠΘ (Γεωπονίας, Μαθηματικόυ, Παιδαγωγικού, Χημικού) και τον συντονισμού της σχολής Καλών Τεχνών, με κεντρικό σύνθημα την «επανοικειοποίηση» της πλατείας.

Όπως ανέφεραν, στο κάλεσμά τους, «ο ασφυκτικός κλοιός της καραντίνας ώθησε τον κόσμο να βρει διέξοδο στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου χρόνου», ενώ αντέδρασαν στην αστυνομική παρέμβαση και καταστολή.

Το προηγούμενο διάστημα η αστυνομία είχε παρέμβει (διαβάστε ΕΔΩ) στην πλατεία Καλλιθέας μετά από καταγγελίες κατοίκων για οχλαγωγία από υπαίθρια πάρτι.

Η αστυνομία είχε δημιουργήσει ένα κλοιό περιφρούρησης της πλατείας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν και ειδικές δυνάμεις.

Λίγο πρις τις 18.00 οι φοιτητές παρέμεναν στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω πόλη. Μάλιστα είχαν στήσει μπαζάρ οικονομικής ενίσχυσης και ηχητική εγκατάσταση. Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, είχε διατηρηθεί στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.