Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στήθηκε το 18 μέτρων έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο)

΄Το έλατο ύψους 18 μέτρων, που μεταφέρθηκε χθες από τον Ταξιάρχης Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους

Την πλατεία Αριστοτέλους κοσμεί το έλατο ύψους 18 μέτρων που μεταφέρθηκε χθες από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση τοποθέτησής του ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι, καθώς απαιτούνταν μεγαλύτερος γερανός. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε σε ειδική βάση και σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να μπαίνουν τα εκατοντάδες λαμπιόνια.

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά η πλατεία Αριστοτέλους. Στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους μαζί με τη φάτνη θα κυριαρχεί ένα 18μετρο δέντρο, το οποίο θα περιβάλλεται από συστάδες περίπου πενήντα ελάτων. Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, άλλωστε, θα διαμορφώσουν τα μεταλλικά φωτιζόμενα δέντρα, τα οποία θα τοποθετηθούν τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους.

Εντυπωσιακός αναμένεται ο στολισμός συνολικά στον άξονα της Αριστοτέλους, αφού τα παρτέρια στο κομμάτι από τη Μητροπόλεως μέχρι και την Εγνατία θα στολιστούν με περισσότερα από 500 δεντράκια.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, άλλωστε, μετά τη Λεωφόρο Νίκης, την Παύλου Μελά και την Τσιμισκή που φωτίστηκαν, θα αρχίσουν να φωτίζονται και άλλα κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Αγίας Σοφίας, όπου θα κυριαρχεί ο χαρακτηριστικός μπλε ουρανός, η 30ής Οκτωβρίου, η πλατεία Τσιρογιάννη αλλά και η Βασιλίσσης Όλγας και η Παπαναστασίου, που στολίζονται για πρώτη φορά.