Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο 424 με ελικόπτερο ο 61χρονος που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

Τυχερός μες στην ατυχία του ήταν ο 61χρονος που έπεσε σήμερα σε χαράδρα 40 μέτρων, καθώς στο σημείο του ατυχήματος βρισκόταν Ελληνίδα γιατρός.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 μεταφέρεται με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού ο 61χρονος από τον Όλυμπο, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων.

Διαβάστε: Όλυμπος: 61χρονος έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων - Επιχείρηση με ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο άνδρας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα, ο άνδρας ήταν τυχερός μες στην ατυχία του καθώς στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός-Ζολώτα, όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση του μία Ελληνίδα γιατρός που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και η οποία του παρείχε ιατρική βοήθεια και του έβαλε ορό.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας, που είναι ισραηλινής καταγωγής έπεσε σε χαράδρα περίπου 40 μέτρων τις πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 61χρονος άνδρας δεν είναι ορειβάτης αλλά έκανε μόνος του πεζοπορία στο βουνό, χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση Χοντρού Μεσοράχι, σε υψόμετρο 2.300 μέτρα, γλίστρησε στο χιόνι και κατρακύλησε στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Για τη διάσωση του κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.