Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε η γυναικοκτονία στο τσιπουράδικο της Παπάφη- «Πυροβόλησαν τη μαμά»

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονία της 41χρονης, μητέρας τριών παιδιών στην οδό Παπάφη, στην Κάτω Τούμπα - Το προφίλ του δράστη

Ανακοίνωση για τη γυναικοκτονία της 41χρονης που σημειώθηκε τo βράδυ της Τετάρτης μέσα στο τσιπουράδικό της στην οδό Παπάφη της Κάτω Τούμπας εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε σχετικά - Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 41χρονη που πυροβολήθηκε από τον πρώην σύντροφό της

Όπως αναφέρει η αστυνομία, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 42χρονος ημεδαπός εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Τούμπας πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο κατά 41χρονης ημεδαπής και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Η 41χρονη μαζί με την 20χρονη κόρη της που βρισκόταν εντός του προαναφερόμενου χώρου, παρελήφθησαν από σταθμό ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Παπαγεωργίου, όπου αργότερα η 41χρονη κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων της.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό

Η γυναίκα μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από τον 41χρονο δράστη τραυματίστηκε σοβαρά και διασωληνώθηκε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ μπήκε στο χειρουργείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν άντεξε παρά την προσπάθεια των γιατρών και κατέληξε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στο κατάστημα με την καραμπίνα κρυμμένη στο μπουφάν του, προσπέρασε τα τραπέζια με τον κόσμο και μόλις η 41χρονο Βίκυ μπήκε στην κουζίνα, την ακολούθησε και την πυροβόλησε εξ επαφής, μπροστά στην κόρη της η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στη Voria.gr κατά το περιστατικό ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή και φωνές «την πυροβόλησε, την πυροβόλησε!».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ένας καλός φίλος της άτυχης γυναίκας είπε: «Ήξερα ότι είχαν μαλώσει. Είχε κάνει σκηνικά και άλλες φορές. Είχαν έρθει περιπολικά και άλλες φορές. Είμαστε σοκαρισμένοι. Την ξέραμε τη γυναίκα. Ερχόταν κάθε μέρα και ψώνιζε από το μαγαζί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «έχουν γίνει πολλά στην Ελλάδα και πρέπει να το δούμε αυτό. Έχουμε ξεφύγει» ενώ πρόσθεσε δε ότι «εκτός από τη Βίκυ, γνώριζα και τις κόρες της και τον πρώην άνδρα της».

Θαμώνας του τσιπουράδικου σημειώνει στη Voria.gr, η ιδιοκτήτρια ήταν μητέρα με 3 παιδιά και διαζευγμένη. Ακόμη ένας γείτονας, επαγγελματίας της γειτονιάς, μιλά στη Voria.gr και περιγράφει τη 41χρονη Βίκυ, ως μια καλή γυναίκα, σωστή επαγγελματία, που είχε χρόνια το μαγαζί.

Όπως λέει η φίλη και δικηγόρος της 41χρονης μητέρας τριών παιδιών, η γυναίκα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να απαλλαγεί από τον πυγμάχο που συνεχώς προκαλούσε επεισόδια και προβλήματα.

«Είχαν σχέση τρία χρόνια και είχαμε κάνει ασφαλιστικά μέτρα τον Ιανουάριο. Εκείνη την ώρα γυρνούσα στο σπίτι και άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό και πίστεψα ότι μπορεί να ήταν αυτός. Ο κόσμος βγήκε έξω, η μία της η κόρη είχε αίματα στην μπλούζα και η πιο μικρή μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ‘’πυροβόλησαν την μαμά’’», αναφέρει η φίλη της.

Διαβάστε επίσης - Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του και αυτοκτόνησε (φωτο+vid)

Ο 42χρονος δράστης σχετιζόταν με την ιδιοκτήτρια του τσιπουράδικου και, όπως περιγράφει ο θαμώνας, έμενε ακόμη και μέσα στο μαγαζί. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος αναφέρει η γυναίκα τον είχε απομακρύνει, ωστόσο αυτός συνέχιζε να μεταβαίνει στο τσιπουράδικο. Ο 42χρονος τον τελευταίο χρόνο ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη.

Επρόκειτο για πυγμάχο με καταγωγή από τη Χίο. Ήταν πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής και φέρεται να διατηρούσε σχολή Πολεμικών Τεχνών στο νησί της Χίου, ενώ δραστηροποιούταν και σε ακροδεξιές οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι είχε αρκετές προστριβές με την ιδιοκτήτρια του τσιπουράδικου.