Skip to main content

Μέσω Μυτιλήνης τελικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης - Ξεκινά τον Ιούλιο

Η σύνδεση θα είναι μέσω Μυτιλήνης και θα εγκαινιαστεί εντός Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας - «Home port ο ΟΛΘ»

Πολύ κοντά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σμύρνη βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μετά από την επίσκεψή του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΟΛΘ.ΑΕ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός,  η σύνδεση θα είναι μέσω Μυτιλήνης και θα εγκαινιαστεί εντός Ιουλίου παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις από τον ΟΛΘ σε συνεργασία με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη γραμμή.

Διαβάστε - Πλακιωτάκης από Θεσσαλονίκη στη Voria.gr: Κράτος-πειρατής η Τουρκία (vid)

Αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Συνεχίζεται και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Σποράδες κατά τη θερινή περίοδο, όπως επεκτείνεται την ίδια περίοδο η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, ενώ εγκαινιάζεται εντός του Ιουλίου μια νέα γραμμή που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη -μέσω της Μυτιλήνης- με τη Σμύρνη».

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε εγκαινιάσει 18 νέες γραμμές ενισχύοντας την σύνδεση της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αυξήσαμε το κονδύλι των άγονων γραμμών από τα 90 εκατ. το 2019 στα 130 το 2020 και κατά τη διάρκεια του διαστήματος 2021-2023 στα 138 εκατ. Αυτό έχει ενδυναμώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ είμαστε σε μια διαδικασία διαβούλευσης με την ΕΕ έτσι ώστε να δρομολογήσουμε "πράσινα" πλοία στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα βέβαια και με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα σημείωσε: «Το ζήτημα της ακρίβειας είναι ένα σύνθετο ζήτημα, δεν αφορά μόνο την ακτοπλοΐα ή τόσο την ακτοπλοΐα. Η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες με στοχευμένες παρεμβάσεις και μέτρα έχει ενισχύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με ποσά πάνω από 6 δισ. ευρώ. Προφανώς και δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, όπως και κανένας στον κόσμο, κάθε όμως ευρώ που μπορεί να ενισχύσει την ελληνική κοινωνία προφανώς και θα το διαθέσουμε».

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενισχύεται



Ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιο Λιάγκο, και στελέχη της Διοίκησης του ΟΛΘ είδε από κοντά τις δύο νέες γερανογέφυρες στην προβλήτα 6.

Ο υπουργός δήλωσε: «Την ενίσχυση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πετυχαίνουν οι νέες γερανογέφυρες που αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αναβαθμίζει τον ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης όχι μόνο σε επίπεδο εμπορικής κίνησης, αλλά και σε επίπεδο γεωγραφικής και γεωπολιτικής αξίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΘ με σκοπό την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος χωρίς προβλήματα».

Αναφορικά με την κρουαζιέρα επισήμανε ότι «η στρατηγική μας για την αναβάθμιση της κρουαζιέρας ήδη αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι πλέον λιμάνι home port, με πολλά και σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία και επιτέλους αναβαθμίζεται και ο κομβικός ρόλος που οφείλει να έχει η μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος, η μητρόπολη των Βαλκανίων με νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις».