Skip to main content

Τρένο για την επιστροφή στη Superleague ο Ιωνικός (vid)

Η ομάδα της Νίκαιας πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν και εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να χάσει την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Άπιαστος» ο Ιωνικός, πέρασε και μέσα από τη Λιβαδειά το εμπόδιο του Λεβαδειακού στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League 2, με 2-1 και, πλέον, μόνο εάν αυτοκτονήσει θα χάσει την απευθείας άνοδο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας.

Αν και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Πολέτο, οι Νικαιώτες δεν το έβαλαν κάτω. Ισοφάρισαν στο 58΄ με τον Ματσούκα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και στο 81΄ με τον Μάναλη έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκηνικού. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Σπανού (σ.σ. με τις δύο αλλαγές που έκανε οδήγησε τον Ιωνικό στην ανατροπή καθώς και οι δύο σκόρερ πέρασαν στο ματς στο β΄ μέρος) εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καθώς ξέφυγε με +8 από τους Λεβαδειακό και Ξάνθη που έχουν από 38 βαθμούς.

Οι Βοιωτοί γνώρισαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους και πλέον ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Ξάνθη, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Ιεράπετρα με 2-1 του τοπικού ΟΦΙ, χάρις στα γκολ των Καπνίδη και Μικελτάτζε, αν και μέχρι το 80΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ!

Στη Ρόδο, τέλος, ο Διαγόρας νίκησε 2-0 τα Τρίκαλα και συνεχίζει τη μάχη για να μπει στα πλέι-οφ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Διαγόρας Ρόδου–Τρίκαλα 2-0

Λεβαδειακός–Ιωνικός 1-2

ΟΦ Ιεράπετρας–Ξάνθη 1-2

Χανιά–Απόλλων Λάρισας 18/04

Καραϊσκάκης–Δόξα Δράμας 18/04

Παναχαϊκή–Εργοτέλης 18/04