Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΤΖΟΝΣΟΝ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποκάλυψε ότι τα κέντρα για τους εμβολιασμούς θα αρχίσουν να εμβολιάζουν άτομα χωρίς διακοπή.

Η Βρετανία θα αρχίσει να χορηγεί το εμβόλιο για την Covid-19 σε νέα κέντρα εμβολίων 24 ώρες το 24ωρο το συντομότερο δυνατό, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Απαντώντας ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα θα δοθούν από τον υπουργό υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Ο Τζόνσον αποκάλυψε νωρίτερα την εβδομάδα ότι τα κέντρα για τους εμβολιασμούς θα αρχίσουν να εμβολιάζουν άτομα χωρίς διακοπή, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει μια δόση σε περίπου 15 εκατομμύρια άτομα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σφοδρές επικρίσεις από τους Εργατικούς

Απαντώντας στην κριτική από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ για καθυστερημένα μέτρα κατά του Covid-19, ο Τζόνσον δήλωσε ότι τα μέτρα του καθολικού απαγορευτικούφαίνεται να λειτουργούν.  Ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω και αυστηρότερα μέτρα, καθώς η κατάσταση είναι τώρα χειρότερη.

Αξιωματούχοι λένε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι εμβολιασμοί προσφέρονται τώρα σε τέσσερις ομάδες κορυφαίας προτεραιότητας.

Παραθέτοντας τα λόγια του Τζόνσον πριν από τα Χριστούγεννα, ο Στάρμερ είπε: «Ο πρωθυπουργός μας είπε τότε ότι είδαμε, με τα λόγια του,μια σημαντική μείωση του ιού. Μας είπε τότε ότι δεν υπήρχε ανάγκη για ατελείωτα lockdown και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τους κανόνες σχετικά με την ανάμειξη των Χριστουγέννων.

Από τότε… 17.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid, 60.000 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο νέες περιπτώσεις. Πώς το έκανε ο πρωθυπουργός τόσο λάθος και γιατί ήταν τόσο αργός;»

Ο Τζόνσον είπε ότι η αλλαγή της στρατηγικής οφείλεται στην εξάπλωση της νέας παραλλαγής και είπε ότι η κυβέρνηση ενήργησε «εντός 24 ωρών από τη λήψη της συμβουλής στις 18/12… ενεργήσαμε για να επιβάλουμε σε μεγάλα μέρη της χώρας σε πολύ, πολύ πιο σκληρά μέτρα ».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα είχε αρχίσει να επιβραδύνει τις λοιμώξεις. «Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτές είναι πρώτες μέρες, τώρα βλέπουμε την αρχή κάποιων σημείων που αρχίζουν να έχουν επίδραση σε πολλά μέρη της χώρας, αλλά σε καμία περίπτωση παντού, και είναι ακόμη νωρίς», όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ