Skip to main content

Workplaces: Το e-εργαλείο της Θεσσαλονίκης για την ανακαίνιση των επαγγελματικών χώρων

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε την πλατφόρμα Workplaces για την εύρεση επαγγελματιών εξειδικευμένων στην ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων

Θέλετε να ανακαινίσετε τον επαγγελματικό σας χώρο, αλλά χάνεστε σε έναν ωκεανό επαγγελματιών τους οποίους δεν γνωρίζετε ούτε μπορείτε να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία και τη συνέπειά τους; Εδώ και λίγους μήνες ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε ένα διαδικτυακό marketplace, το Workplaces, το οποίο βοηθά επιχειρήσεις που χρειάζονται υπηρεσίες ανακαίνισης για τους επαγγελματικούς τους χώρους να συνδεθούν με αξιόπιστους επαγγελματίες και παράλληλα να βρουν ιδέες και έμπνευση.

Ο Ζαχαρίας Ναζλίδης και η σύζυγός του Μαρία Πανέλα, έχοντας στο βιογραφικό τους την προ οκταετίας δημιουργία της πλατφόρμας spitiexperts.gr, όπου μπορεί να αναζητήσει κανείς επαγγελματίες για την ανακαίνιση του σπιτιού του, έκαναν ένα βήμα πιο πέρα, διαπιστώνοντας κενό στη αγορά των υπηρεσιών ανακαίνισης επαγγελματικών αυτή τη φορά χώρων. Με «μαγιά» την εμπειρία της spitiexperts, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 250 επαγγελματίες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έλαβαν από τους χρήστες της, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη Workplaces, που βγήκε στον διαδικτυακό… αέρα πριν από μερικούς μήνες.



Σε αυτή υπάρχει μια ευρεία δεξαμενή εξειδικευμένων επαγγελματιών για τη μελέτη, τον σχεδιασμό, το design και την κατασκευή επαγγελματικών χώρων, οι οποίοι μάλιστα έχουν περάσει από το… μικροσκόπιο του Ζαχαρία και της Μαρίας. Από αρχιτέκτονες, interiors designers και κατασκευαστές μέχρι εταιρείες εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων, όσοι φιλοξενούνται στο Workplaces επιλέγονται με βάση την υψηλή εξειδίκευσή τους στην ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων, την εμπειρία, αλλά και προηγούμενες αξιολογήσεις τους.

Εκτός από τη δυνατότητα της αναζήτησης, η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια ενότητα με τον τίτλο «Έμπνευση», όπου οι επισκέπτες βλέπουν αξιόλογες δουλειές στην κατηγορία που τους ενδιαφέρει, ώστε να πάρουν ιδέες για τον δικό τους επαγγελματικό χώρο. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή «Θέλω προσφορά», όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα και το αίτημα τους μεταφέρεται στους επαγγελματίες που συνάδουν με τις ανάγκες τους, ώστε στη συνέχεια οι δύο πλευρές να έρθουν σε επαφή.

«Τόσο τον απλό κόσμο όσο και τους επαγγελματίες τούς ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά τους on time και χωρίς κακοτεχνίες. Στην Workplaces φροντίζουμε να περιλαμβάνονται επαγγελματίες με αξιολογήσεις για προηγούμενες δουλειές τους, εμπειρία, πιστοποιήσεις και βέβαια επαγγελματικό ΑΦΜ» λέει το ζευγάρι στη Voria. Ήδη μάλιστα η Workplaces λαμβάνει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα, που θέλουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.



Το κενό στην αγορά και η συμβολή OK!Thess και Next Stage Challenge

Το ζευγάρι των δημιουργών της Workplaces εργαζόταν επί χρόνια σε επιχειρήσεις, ο μεν Ζαχαρίας στο κομμάτι των εξαγωγών, η δε Μαρία ως υπεύθυνη πωλήσεων σε εταιρεία υλικών ανακαίνισης εσωτερικών χώρων. Η επαγγελματική αυτή ενασχόληση της Μαρίας ήταν που άναψε και την πρώτη σπίθα, καθώς η ίδια έβλεπε την αγωνία του κόσμου σε όλα τα στάδια μιας ανακαίνισης να βρει αξιόπιστους επαγγελματίες, τους οποίους να μπορεί να εμπιστευτεί τόσο σε θέματα ποιότητας όσο και συνέπειας αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης του έργου. Κάπως έτσι προέκυψε το 2014 η ιδέα για την spitiexperts.gr, η οποία μέχρι και σήμερα βοηθά όσους θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους να έρθουν σε επαφή με τεχνικές-κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και υψηλής εξειδίκευσης εμπειροτέχνες. Η επιτυχημένη πορεία της πλατφόρμας αυτής άνοιξε τον δρόμο για τη Workplaces. Ο Ζαχαρίας και η Μαρία συμμετείχαν μάλιστα στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess, όπου διαπίστωσαν το κενό σύνδεσης επιχειρήσεων που αναζητούν υπηρεσίες ανακαίνισης και των αντίστοιχων επαγγελματιών, και στη συνέχεια στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Next Stage Challenge 2021, όπου και γεννήθηκε και έλαβε σάρκα και οστά η ιδέα της Workplaces.  

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μέντορες μας, Δήμητρη Κουρτέση στην OK!Thess και Νίκο Τσονιώτη στο Next Stage Challenge για την πολύτιμη βοήθεια σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι» λένε ο Ζαχαρίας και η Μαρία.