Skip to main content

Ζέρβας: Αυξήθηκαν κατά 20% τα κρούσματα – Έκκληση για εμβολιασμό

Σαφές μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πορεία της πανδημίας στην πόλη

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει ο δήμος από το υπουργείο Υγείας κάθε Δευτέρα, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μια αύξηση των κρουσμάτων, η οποία για την εβδομάδα που πέρασε έφτασε το 20%. Όπως είπε, είναι αξιοσημείωτο ότι οι νοσηλείες παρέμειναν σχετικά σταθερές, σημειώνοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2020 ο αντίστοιχος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 1.810, παρόμοιος δηλαδή με τον σημερινό, ενώ οι νοσηλείες ήταν 895 έναντι 157 σήμερα.

Αντίστοιχα, επισήμανε, στις 30 Μαΐου του 2021 ο αριθμός των εισαγωγών ήταν σχεδόν ίδιος, όταν όμως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν μόλις 855 και είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός. «Όλα αυτά καταδεικνύουν ένα και μόνο γεγονός. Ότι μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός Όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη η πίεση στα νοσοκομεία και τόσο λιγότεροι οι περιορισμοί. Και η εικόνα που έχω από τους δύο ΥΠΕάρχες αυτή τη στιγμή η πίεση είναι εξαιρετικά σημαντική στα νοσοκομεία και η πίεση αφορά σε μεγάλο ποσοστό, άνω του 90%, ανεμβολίαστους», σημείωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι τα ποσοστά για την κάλυψη των ΜΕΘ αφορούν σε κλίνες που είναι διαθέσιμες για τον κορωνοϊό, καθώς η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τα νοσοκομεία να μην γίνουν πάλι μονοθεματικά και να υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν και όλες οι άλλες ασθένειες.

«Το μήνυμα που μεταφέρω είναι σαφές: παίρνουμε την υγεία στα χέρια μας, κρατάμε όλους τους κανόνες, μάσκες και αποστάσεις και προφανώς εμβολιαζόμαστε. Γιατί πιστεύω ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ θέλουμε οικονομία, εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης ανοιχτές και χαρήκαμε από το προηγούμενο Σάββατο που επιβραβεύτηκαν με την ελευθερία όσοι εμβολιάστηκαν. Και προς αυτό θα πρέπει να είναι η προσπάθεια όλων, για να μπορέσουμε να φτάσουμε τα μεγάλα ποσοστά άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Άρα καλώ κάθε συμπολίτη μου, κάθε Έλληνα, γιατί αυτό το δώρο απέναντι στην υγεία το οποίο αντιστοιχεί και στη δυνατότητα του να συμμετέχει σε κάθε είδους εκδήλωση και κοινωνική δραστηριότητα», πρόσθεσε.