Skip to main content

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε την ήττα του, νίκη του κινήματος του νερού

«Η σημερινή πρωθυπουργική υπόσχεση ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα βγουν μετά τις εκλογές από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Δημόσιο αποτελεί άμεση παραδοχή των ψεμάτων που λένε τόσο καιρό»

Για παραδοχή ήττας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νερό κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ μετά τη σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού πως τόσο η ΕΥΑΘ όσο και η ΕΥΔΑΠ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές.

Διαβάστε σχετικά - Μητσοτάκης: ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ επιστρέφουν στο Δημόσιο - «Ψέματα μετά μουσικής στη Θεσσαλονίκη»

Το Σωματείο ζητεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να φύγουν τώρα από το Υπερταμείο και προσθέτει πως «η επιμονή στο αφήγημα των fake news δεν πείθει πλέον κανένα». 

«Η σημερινή πρωθυπουργική υπόσχεση ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα βγούνε μετά τις εκλογές από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, αποτελεί άμεση παραδοχή των ψεμάτων που λένε τόσο καιρό», λένε σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ.

«Χρειάστηκε βέβαια να περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από τις αποφάσεις του ΣτΕ για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να συμμορφωθεί σε αυτές. Για αυτό τον λόγο οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία αξία. Ζητάμε να καταργηθούν εδώ και τώρα, πριν τις εκλογές, τα άρθρα 114 και 115 του Ν. 4964/2022 και να επιστρέψουν άμεσα οι ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Δημόσιο. Απαιτούμε να καταργηθεί άμεσα η Ρυθμιστική Αρχή», προσθέτουν.

Καταλήγουν λέγοντας πως «η δύναμη του κινήματος του νερού, όπως φάνηκε στην ιστορική συναυλία της προηγούμενης Κυριακής, μπορεί να πετυχαίνει νίκες. Συνεχίζουμε αποφασισμένα δίνοντας συνέχεια στις δράσεις μας».