Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ είχε ο Άκης Σακισλόγλου

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο και τον γραμματέα του, Γιάννη Μήτζια

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο και τον γραμματέα του, Γιάννη Μήτζια είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Άκης Σακισλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση που θα καθορίσει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού, «πολλές λεπτομέρειες του προγράμματός και των δεσμεύσεών για την ΕΥΑΘ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ 2310», «θεωρεί το νερό δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα γι αυτό προτείνει και διεκδικεί ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο της εταιρείας αλλά και την άμεση απεμπλοκή της από το υπερταμείο.

»Συμφωνεί με την ανάγκη προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων στον οργανισμό σε αντίθεση με την λογική των εργολαβιών.

»Συμμερίζεται την ανησυχία για ενδεχόμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια στο άμεσο μέλλον και απαιτεί ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την επόμενη κυβέρνηση ότι αυτό δε θα συμβεί.

»Υπενθυμίζει το τεράστιο ζήτημα της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων και συνολικά υποδομών που κανείς δεν προωθεί ούτε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ούτε στην περιφέρεια γιατί είναι έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.

»Προτείνει και διεκδικεί την παρουσία του εκάστοτε δημάρχου ξανά στο ΔΣ της ΕΥΑΘ σε υπεύθυνη θέση.

»Συμφωνεί και θεωρεί αναγκαία την κατασκευή δημοσίων βρυσών με αισθητική και συγκεκριμένη χωροθέτηση ώστε να στηριχτεί η ιδέα του πόσιμου νερού σε αντίθεση με το εμφιαλωμένο».

«Στους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι δίνουν εδώ και 10 χρόνια την μάχη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ, χαρίσαμε ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τους αγώνες τους, το βιβλίο του Masaru Emoto «Η θεραπευτική δύναμη του νερού» ώστε να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του σωματείου και δώσαμε ραντεβού στις πλατείες και στους δρόμους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.