Skip to main content

Για εμπαιγμό των μυδοκαλλιεργητών της Θεσσαλονίκης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς επιδοτήσεις παραμένουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις μυδοκαλλιέργειας - Τι απαντά ο αρμόδιος υφυπουργός

Καμία κατανόηση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό για θέμα αλιείας Αλιείας Σίμο Κεδίκογλου διαπιστώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Οι μυδοκαλλιεργητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την πανδημία και την κλιματική κρίση, διαμαρτύρονται για έλλειψη ενισχύσεων από πλευράς κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος σε σημερινή ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ανέφερε ότι ο κλάδος των μυδοκαλλιεργητών οδηγείται σε εξόντωση, αν και προ κρίσης αποτελούσε ένα τμήμα του πρωτογενούς τομέα που λειτουργούσε άνευ επιδοτήσεων έχοντας έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι η πολιτική των ενισχύσεων είναι επιλεκτική, αφού τα κριτήρια αφορούν μεγάλες μυδοκαλλιέργειες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων για χρηματοδότηση από τους μυδοκαλλιεργητές, κάνοντας λόγο για σύνολο ενεργειών για την ενίσχυση της αλιείας που φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα τόνισε πως τη νέα προγραμματική περίοδο θα δοθούν ακόμα περισσότερα ποσά για την υδατοκαλλιέργεια ενώ θα δοθεί έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα των μυδοκαλλιεργειών.