Skip to main content

Σύσκεψη για τα χρόνια προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστρας

Εμπλεκόμενοι φορείς και μυδοκαλλιεργητές συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα μελλοντικών ενεργειών

Σε τροχιά επίλυσης μπαίνουν τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστρας μετά τη σύσκεψη με θέμα «Υδατοκαλλιέργειες στον Θερμαϊκό Κόλπο» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/02/2024, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Δρ. Ιωάννη Σάββα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΘ – HELEXPO στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Δημήτρης Σακαλής, ο αντιδήμαρχος Δέλτα Κώστας Βερβίτης, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής Νικολέτα Κράββα, η εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης υποπλοίαρχος Παρασκευή Μουράτη, καθώς και οι Πρόεδροι των συλλόγων μυδοκαλλιεργητών.

Image

Στην παρέμβαση του ο Δρ. Ιωάννης Σάββας  τόνισε την κοινή θέληση όλων των εμπλεκόμενων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες μυδοκαλλιέργειας, ειδικά στην περιοχή της Χαλάστρας, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των διοικητικών φορέων να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τη βούληση όλων για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι εκπρόσωποι των διοικητικών φορέων, συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα μελλοντικών ενεργειών, το οποίο δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν.