Skip to main content

Ημερίδα για την οστρακοκαλλιέργεια στη Βόρεια Ελλάδα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

Αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, παρουσία υφυπουργών, πανεπιστημιακών καθηγητών, εκπροσώπων των οστρακοαλιέων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Βέλτιστες πρακτικές και νέες μέθοδοι ανάπτυξης της οστρακοκαλλιέργειας στη Βόρεια Ελλάδα" διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αύριο Παρασκευή στις 9.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Μαλγάρων του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών στα θέματα της οστρακοκαλιέργειας. Επιστημονικοί φορείς θα ανταλλάξουν χρήσιμες πληροφορίες με τους συλλόγους καλλιεργητών. Υπηρεσιακοί παράγοντες θα συνομιλήσουν με πολιτικούς και αιρετούς, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα και κυρίως να προταθούν λύσεις. Απώτερος στόχος η ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ομιλίες και χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννης Σάββας, ο διευθυντής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, Μιχάλης Μπεκίρης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο επίκουρος καθηγητής σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΑΠΘ, Ιωάννης Γιάντσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Κεφαλάς, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο καθηγητής του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζώων του τομέα Ζωολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Οστρακοκαλλιεργητών ΑΜ – Θ, Νίκος Σταμούδης, η κτηνίατρος, προϊσταμένη Συστήματος Αλιευμάτων, Γάλακτος και λοιπών τροφίμων ζωικής προέλευσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονυσία Μίντζα, ο κτηνίατρος, προϊστάμενος της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ίδιου υπουργείου, Σπύρος Ντουντουνάκης, η επιστημονική υπεύθυνη του εργαστηρίου Αναφοράς Θαλασσίων Βιοτοξινών του ίδιου υπουργείου, Μαρία Καλαϊτζίδου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών του Μακρύγιαλου Πιερίας, Αναστάσιος Δραγάνης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νικολέτα Κράββα, ο πρόεδρος του Οστρακο – Αλιευτικού Συλλόγου "Ποσειδών", Κωνσταντίνος Βερβίτης, ο καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Δημήτρης Φωλίνας, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, Λία Παπαδράγκα, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Βαγγέλης Κουτρούτσιος, ο διευθυντής του εργαστηρίου Ιχθυολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Αγγελίδης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Χρόνης Μακρίδης.