Skip to main content

Κιλκίς: Σε αναβρασμό οι γονείς λόγω ανυπαρξίας μεταφοράς μαθητών - Μεγάλη κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή

Οι γονείς και οι μαθητές φώναξαν συνθήματα, όπως: «Βάλτε Λεωφορεία να πάμε στα σχολεία», «Ευθύνη κρατική οι μεταφορές, βάλτε λεωφορεία για τους μαθητές»

Να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς ζήτησαν με διαμαρτυρία την περασμένη Παρασκευή μέλη της Ένωσης Γονέων Κιλκίς, μαζί με Συλλόγους Γονέων και Μαθητές από σχολεία του Κιλκίς και της Παιονίας,

Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, όπου συγκεντρώθηκαν γονείς και μαθητές, λέγοντας ότι οι μεταφορές είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση του κράτους.

«Αν είναι δυνατόν το 2023, αντί να είμαστε με τα παιδιά μας… να τους βοηθάμε με τα μαθήματα, να συζητάμε μαζί τους τούς προβληματισμούς της ηλικίας τους, να πάμε μια βόλτα, μια εκδρομή, να πάμε να δούμε μαζί τους μία ταινία, μία θεατρική παράσταση ή να παρακολουθήσουμε μία συναυλία, να επισκεφτούμε μία βιβλιοθήκη, να τους καμαρώνουμε με τη συμμετοχή τους σε μία αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα… να βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα. Για ποιο πράγμα, δηλαδή; Για το δικαίωμα των παιδιών μας να πηγαίνουν στο σχολείο, να μαθαίνουν γράμματα, με ασφάλεια, σε σύγχρονα σχολεία. Και αυτή η υποχρέωση είναι του κράτους, όχι δική μας ατομική ευθύνη. Γι’ αυτό ας σταματήσουν να μας ρίχνουν το μπαλάκι», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κώστας Τσαουσίδης

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην οδό 21η Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο του Κιλκίς.

Οι γονείς και οι μαθητές φώναξαν συνθήματα, όπως: «Βάλτε Λεωφορεία να πάμε στα σχολεία», «Ευθύνη κρατική οι μεταφορές, βάλτε λεωφορεία για τους μαθητές», «Να πάνε στο σχολείο ζητάνε οι μαθητές, δεν είναι πολυτέλεια οι μεταφορές» και άλλα.

Η Ένωση Γονέων Κιλκίς προχώρησε επίσης σε ευρεία σύσκεψη με Συλλόγους Γονέων, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, για να συζητηθεί η συνέχεια του αγώνα για να λυθεί άμεσα το ζήτημα των Σχολικών Μεταφορών, καθώς και άλλα ζητήματα όπως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, η κατάσταση με τη σχολική στέγη και τις υποδομές, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η επικείμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών κ.ά.