Skip to main content

Τα τηλεφωνήματα της τελευταίας στιγμής για Φραγκιαδάκη

Τα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή Φραγκιαδάκη, είναι στοχευμένα, αν και δεν αποκλείεται να ισχύσει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

Παρά το γεγονός ότι οι ραγδαίες όσο και αιφνιδιαστικές αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δρομολογήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, η Voria.gr πληροφορείται ότι μέχρι και αργά χθες το βράδυ ο πρώην, πλέον, διευθύνων σύμβουλος της, Λ. Φραγκιαδάκης, αντιμετώπιζε περίπου ως αναστρέψιμο το γεγονός.

Τουλάχιστον, αυτό άφηναν να εννοηθεί παράγοντες που ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν κοντά του. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό γίνονταν και κάποια τηλεφωνήματα, κυρίως σε κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ οι πληροφορίες μιλούν και για κάποιες συναντήσεις (οι πληροφορίες λένε ότι κάποιες από αυτές έγιναν με το περιβάλλον του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη). Ωστόσο, ούτε αυτά φαίνεται να απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Οι πληροφορίες της αγοράς επιμένουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που υπενθυμίζεται ότι είχε χάσει τον «πρώτο γύρο» από τον κ. Φραγκιαδάκη (όταν τοποθετήθηκε πρόεδρος της τράπεζας ο κ. Θωμόπουλος) και εξ αυτού του λόγου κόντεψε σχεδόν να... διαλυθεί, αυτή τη φορά πήρε τη ρεβάνς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυστριακός επικεφαλής του δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και μήνες. Ένα κρίσιμο θέμα, που έπληξε τον κ. Φραγκιαδάκη, αποδείχθηκε η μικρότερη του αναμενόμενου κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής Τράπεζας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα ονόματα που ακούγονται ήδη για τη διαδοχή Φραγκιαδάκη, είναι στοχευμένα ονοματολογικά, αν και δεν αποκλείεται να ισχύσει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού (όπου προσωρινός ο Π. Μυλωνάς, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου). Κι αυτό, ωστόσο, θα φανεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.