Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν οι υπογραφές για την καθαίρεση αμιάντου από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Το έργο καθαίρεσης αμιάντου από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022 - Ο προϋπολογισμός είναι 132.000 ευρώ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την καθαίρεση αμιάντου από το γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας  Πατουλίδου και του αναδόχου κ. Νικολάου Καφεστίδη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση του έργου είναι προϋπολογισμού 132.000 ευρώ. Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, αναμένεται ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022.
 
Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

1. Αποξήλωση στοιχείων από αμίαντο
2. Καθαίρεση όλων των στοιχείων άοπλου και οπλισμένου σκυροδέματος
3. Απομάκρυνση του αμιάντου σε αδειοδοτημένο χώρο του εξωτερικού
και θα εκτελεστούν σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης και των Τευχών Δημοπράτησης.
 
«Για την εκτέλεση του έργου, ο ανάδοχος προσκόμισε όλες τις απαραίτητες άδειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία τόσο για τις εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου (Διαχείριση Επικινδύνων Αποβλήτων) όσο και για αυτές της διαχείρισης των ΑΕΚΚ, ενώ διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001:2015, ISO14001Q2015, ISO39001:2012», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
H αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε σχετικά ότι «η διαφύλαξη και ενίσχυση της υγείας με έργα στήριξης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι κανόνας ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».
 
Το έργο εκτελείται από το Τμήμα Κατασκευών Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δομών Περιβάλλοντος,  Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας