Skip to main content

Τον Οκτώβριο η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας του ομίλου Βαρδινογιάννη

Στην αρχή θα ξεκινήσει με ένα δίκτυο 20 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με σκοπό αργά αλλά σταθερά να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μια νέα τράπεζα ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για πρώτη φορά, από της ενάρξεως της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που ενέσκηψε στη χώρα μας τα τελευταία έντεκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που φτάνουν στη Voria.gr αναφέρουν ότι με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Κυπαρίσση, θα ξεκινήσει μέσα φθινοπώρου – τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος – τη λειτουργία της η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας, με τη νέα μορφή της, υπό τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Ως γνωστόν, ο τελευταίος απέκτησε τη σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας κι ετοιμάζεται να την ενεργοποιήσει. Στην ίδια τράπεζα, το παρόν θα δώσουν κι ορισμένα ακόμα γνωστά ονόματα της ελληνικής τραπεζικής. Για παράδειγμα, αν και δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα, ποιος θα είναι, ρόλο στη νέα τράπεζα θα είναι μεταξύ άλλων και ο κ. Γιώργος Τανισκίδης, αλλά και όχι μόνο.

Το άλλο κρίσιμο γεγονός που πληροφορούμαστε σχετικά πάντα με τη νέα τράπεζα είναι ότι στην αρχή θα ξεκινήσει με ένα δίκτυο 20 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με σκοπό αργά αλλά σταθερά να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μια άλλη τράπεζα, η πρώην Credicom, που επίσης έχει πάρει άδεια, δεν έχει διευκρινισθεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσει τη λειτουργία της. Αρχικά επρόκειτο να το κάνει αρχές του έτους, αλλά πήρε παράταση. Προς το παρόν όμως κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε.