Skip to main content

Αυτοί είναι οι αντιδήμαρχοι του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Τρεις προέρχονται από την παράταξή του και οι υπόλοιποι πέντε από την αντιπολίτευση - Ο νέος δήμαρχος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Καθαριότητας.

Έτοιμο κατά σχεδόν 100% είναι το σχήμα διοίκησης το οποίο αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου τα ηνία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει καταλήξει στις οριστικές επιλογές του όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τις αντιδημαρχίες καθώς και τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Μάλιστα, ήδη, έχει ενημερώσει τους περισσότερους εξ αυτών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν προέρχονται από την παράταξή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ζέρβας θα προχωρήσει και σε ορισμένες αλλαγές όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια των αντιδημάρχων όπως τα ξέρουμε έως σήμερα. Όπως ανέφερε στην Voria.gr πηγή από το περιβάλλον του νέου δημάρχου στο νέο σχήμα των αντιδημάρχων θα συμμετάσχουν οι εξής:

- Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αναλάβει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, πιθανότατα έως το τέλος του χρόνου, την αντιδημαρχία Καθαριότητας, θέλοντας έτσι να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον του για το πρώτο τη τάξει πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Παράλληλα, θα ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας τον Νίκο Ζεϊμπέκη ο οποίος εξελέγη τέταρτος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου. Ο κ. Ζεϊμπέκης θα είναι πιθανότατα αυτός ο οποίος θα αναλάβει στη συνέχεια την αντιδημαρχία, μετά την αποχώρηση του κ. Ζέρβα.

- Ο Γιώργος Αβαρλής ο οποίος εξελέγη δεύτερος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ζέρβα θα αναλάβει έναν τομέα της σημερινής αντιδημαρχίας Οικονομικών, τον τομέα της Επιχειρηματικότητας καθώς και το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο κατέχει σήμερα ο Νίκος Φωτίου. Επιπλέον, ο κ. Αβαρλής θα είναι και πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) η οποία έχει υπό την ευθύνη της τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης TV100 και FM100.

- Ο Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος εξελέγη ένατος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου θα αναλάβει μέρος του χαρτοφυλακίου της αντιδημαρχίας Οικονομικών, αντικείμενο το οποίο γνωρίζει λόγω και της επαγγελματικής ιδιότητάς του αλλά και της συνδικαλιστικής ως πρόεδρος των Εφοριακών.

- Ο Μάκης Κυριζίδης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά», ο οποίος, όπως και οι Πέτρος Λεκάκης και Χάρης Αηδονόπουλος, τάχθηκε στο πλευρό του κ. Ζέρβα στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών γύρων, θα αναλάβει πιθανότατα τον τομέα των Τεχνικών Έργων.

- Ο Πέτρος Λεκάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη» θα αναλάβει τους τομείς της Παιδείας, του Αθλητισμού, ενδεχομένως και του Τουρισμού καθώς ο κ. Ζέρβας φαίνεται να μην επιθυμεί ανεξάρτητο χαρτοφυλάκιο για τον συγκεκριμένο τομέα.

- Ο Χάρης Αηδονόπουλος θα αναλάβει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, έναν τομέα τον οποίο γνωρίζει και από τη θητεία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

- Ο Σωκράτης Δημητριάδης ο οποίος εξελέγη πέμπτος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ταχιάου θα αναλάβει πιθανότατα την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

- Τέλος, υποψήφια για την αντιδημαρχία Πολιτισμού φέρεται η Στεφανία Τανιμανίδου η οποία εξελέγη τέταρτη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ζέρβα.

Θέση στο νέο διοικητικό σχήμα θα έχει και ένα στέλεχος από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού. Πρόκειται για τον Στέλιο Λιακόπουλο ο οποίος εξελέγη τρίτος δημοτικός σύμβουλος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό και σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει πρόεδρος στα ΚΑΠΗ του δήμου.

Στο ανωτέρω σχήμα δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Πρόθεση του κ. Ζέρβα είναι αυτό να ανακοινωθεί εντός των ημερών και πάντως πριν από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου η οποία ορίστηκε να γίνει το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας 26 Αυγούστου.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, το γεγονός ότι, αν εξαιρέσει κανείς την προσωρινή ανάληψη της αντιδημαρχίας Καθαριότητας από τον ίδιο τον κ. Ζέρβα, στο σχήμα των αντιδημάρχων συμμετέχουν μόνον άλλοι δύο οι οποίοι προέρχονται από την παράταξή του, τρεις από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Ταχιάου και άλλοι τρεις επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Σχολιάζοντας στους συνομιλητές του το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός ο κ. Ζέρβας δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «δεν μ’ ενδιαφέρει να συγκροτήσω μια μονοπαραταξιακή διοίκηση, αλλά να είναι μια διοίκηση με ικανά στελέχη, ανθρώπους της γενιάς μου, για να υλοποιήσουμε το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε υποσχεθεί προς τους πολίτες».

Εξυπακούεται, βεβαίως, ότι τα στελέχη τα οποία προέρχονται από την αντιπολίτευση και θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων, θα πρέπει προηγουμένως, αμέσως μετά την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου, να αποχωρήσουν από τις παρατάξεις με τις οποίες εξελέγησαν και να ανεξαρτητοποιηθούν καθώς ο «Κλεισθένης» δεν επιτρέπει την προσχώρησή τους σε άλλη παράταξη.