Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι οι αγρότες της Επανομής, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο (φωτο+video)

Όπως τονίζουν, δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο, αλλά να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους

Οργισμένοι δηλώνουν οι αγρότες στην περιοχή της Επανομής στην ανατολική Θεσσαλονίκη από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με την 15μελη επιτροπή των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τους αγρότες, πρόκειται για μέτρα που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του κόστους παραγωγής, καθώς δεν φτάνουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όπως τονίζουν.

Αγρότης της περιοχής αναφέρει σχετικά με τα μέτρα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο ότι αυτά που δίνονται από την κυβέρνηση, έστω και με τη μορφή της προκαταβολής, είναι ένα ελάχιστο ποσό.


Άλλος αγρότης, 27 ετών, επισημαίνει ότι με αυτά τα μέτρα οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν και, σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρχει γενναία στήριξη, σε λίγα χρόνια θα αναγκαστούν να αφήσουν τις καλλιέργειές τους.

Σημειώνουν, δε, ότι οι κινητοποιήσεις μόλις τώρα ξεκινούν και πως είναι έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.

Οι αγρότες της Επανομής θα ξεκινήσουν από την πλατεία του χωριού με στόχο να πραγματοποιήσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία, όπως λένε, προς το αεροδρόμιο.

Τονίζουν ότι δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο, αλλά να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους.

Να σημειωθεί ότι και πριν δύο εβδομάδες είχαν προσπαθήσει να φτάσουν στον αερολιμένα, ωστόσο η αστυνομία τούς εμπόδισε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Από την Τροχαία που βρίσκεται στο σημείο τους έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα τους επιτραπεί να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Image