Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο στοπ της ΕΛΑΣ στους αγρότες της Επανομής που ήθελαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο (video)

Μπλόκο ξανά από κλούβες των ΜΑΤ στους αγρότες και τα τρακτέρ τους λίγο μετά το Πλαγιάρι, οι οποίοι, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν

Μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους, με σκοπό να φτάσουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Επανομής, ωστόσο η πορεία ανεκόπη λίγο πριν τον κόμβο Πλαγιαρίου στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας, αφού τον δρόμο μπλοκάρουν κλούβες των ΜΑΤ, όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες ημέρες.

Παρά το στοπ από την αστυνομία, οι αγρότες της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν. Καλούν τους αστυνομικούς να αποσύρουν τον φραγμό, αλλιώς, όπως λένε, θα βρουν άλλο τρόπο για να τον αποφύγουν.

Μάλιστα, οι αγρότες, φτάνοντας στο σημείο που έχει αποκλείσει η Αστυνομία, πέταξαν άδεια βαρέλια, παρομοιάζοντάς τα με «όσα παίρνουμε από το κράτος». «Κι αυτό είναι για τους Θεσσαλούς και το τι θα πάρουν αυτοί», ανέφεραν χαρακτηριστικά, αναποδογυρίζοντας ένα ακόμα άδειο βαρέλι.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Επανομής, με τους αγρότες να κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους προς τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με σκοπό να φτάσουν εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, σκοπός τους δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, αλλά να ακουστούν τα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί ότι και πριν δύο εβδομάδες είχαν προσπαθήσει να φτάσουν στον αερολιμένα, ωστόσο η αστυνομία τούς εμπόδισε να φτάσουν στον προορισμό τους, και πάλι στο ίδιο σημείο, μετά το Πλαγιάρι.



Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι οι αγρότες της Επανομής, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο (φωτο+video)

 

Image

 

Image


 

Image
Image