Skip to main content

Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ο πρώην εργοδότης τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

Επίθεση από πρώην εργοδότη του δέχθηκε ένας διανομέας φαγητού στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δέχθηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων ο πρώην εργοδότης τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά.

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, «εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, «το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας».

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί όλους τους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά σε συνέλευση σήμερα το πρωί για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.