Skip to main content

Θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης με Νοβοροσίσκ συζητούν Ελλάδα - Ρωσία

Το ζήτημα που βρίσκεται υπό συζήτηση γνωστοποίησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

Η Ρωσία και η Ελλάδα συζητούν το άνοιγμα θαλάσσιας γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Το Νοβοροσίσκ είναι πόλη της Ρωσίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και ως εκ τούτου το σχέδιο προφανώς αφορά την ενίσχυση, δια της θαλάσσης, των εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών (μεταφορά φορτηγών, εμπορευμάτων). Η ρωσική πόλη έχει πληθυσμό 241.952 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Είναι μια βιομηχανική πόλη και βασίζεται στην παραγωγή χάλυβα και μεταλλικών προϊόντων, αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων.

Ο Ουσακόφ, αναφερόμενος στις προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών είπε επίσης ότι συζητείται η περίπτωση της πώλησης σύγχρονων ιπτάμενων δελφινιών τύπου «Kometa120M», που προσφέρονται για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Ελλάδας.