Skip to main content

Ανεπιθύμητοι οι Έλληνες βουλευτές στη γιορτή της 25ης στη Νέα Υόρκη

Η φετινή Παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με συνθήματα και για τα εθνικά θέματα της Μακεδονίας, κ.α.

Ανεπιθύμητοι στη Νέα Υόρκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου οι Έλληνες βουλευτές σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με τη μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και σε αυτή την παρέλαση δεν πρόκειται να προσκληθεί κανένας Έλληνας βουλευτής!

Η φετινή Παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με συνθήματα και για τα εθνικά θέματα της Μακεδονίας, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου.

Για το περιβόητο ταξίδι του Νίκου Παππά στη νήσο Μαργαρίτα της Βενεζουέλας με το ιδιωτικό τζετ του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, για το οποίο ο σημερινός υπουργός είχε ισχυριστεί ότι αποσκοπούσε στη διερεύνηση της δυνατότητας αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αποστομωτική:

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια χώρα με ολοκληρωτικά κατεστραμμένο τον αγροτικό τομέα, μια χώρα που καταρρέει, θα μπορούσε να εξάγει προϊόντα, όταν αυτά δεν επαρκούν καν για την εσωτερική κατανάλωση. Οπότε, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτή την εξήγηση», λέει στη συνέντευξή της.

Ερωτώμενη ειδικά για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας και φέρουν την κυβέρνηση Τσάβες να είχε δημιουργήσει οικονομικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, θα ερευνήσει όλες τις δοσοληψίες με κόμματα του εξωτερικού.

Έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης: «Τώρα λοιπόν, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη διδασκαλία της "μακεδονικής" γλώσσας στη Φλώρινα, την Πέλλα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Ημαθία και τη Δράμα, σε πρώτη φάση σε "φροντιστήρια". Σε δεύτερη φάση, όταν θα έχουν αναγνωριστεί ως "μακεδονική μειονότητα" μέσα στην Ελλάδα, θα απαιτήσουν τη διδασκαλία της μητρικής "μακεδονικής" γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.

Η "Εφημερίδα των Συντακτών", είχε εκτενές άρθρο για τον Παύλο Πολάκη, στον οποίον αποδίδει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς: «Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός του 2018 προέβλεπε αύξηση του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου, δηλαδή των ιδιωτικών επενδύσεων, κατά 11,4% την περασμένη χρονιά, ενώ ο προϋπολογισμός του 2019 "ομολογεί" ότι το 2018 έκλεισε με αναιμική άνοδο των επενδύσεων κατά 0,8% και... μεταθέτει (μάλλον αυθαίρετα) την αύξησή τους κατά 11,9% για τη φετινή χρονιά. [Αφού είναι δεδηλωμένοι εχθροί της ιδιωτικής οικονομίας, ποιος αφελής πιστεύει ότι μ’ αυτούς θα έχουμε ανάπτυξη;]

Στην Αδριανούπολη, την οποία επισκέπτονται Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες που αναζητούν φθηνότερα προϊόντα, οι τοπικοί έμποροι άρχισαν να μαθαίνουν και τις δύο γλώσσες για να επικοινωνούν με τους ξένες πελάτες. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Αδριανούπολης συγκέντρωσε 280 λέξεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε ένα "μίνι λεξικό αγορών". Έχουν εκτυπώσει 3.000 αντίτυπα, και τα παρέδωσαν σε εμπορικά επιμελητήρια και συνεταιρισμούς για να τα διανείμουν στους εμπόρους.