Skip to main content

Ίδρυμα Νιάρχος: Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 18:00 στο δημοτικό γυμναστήριο Φιλύρου

Με αφορμή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, και «πιστοί στη δέσμευσή μας να κρατήσουμε ανοιχτή την επικοινωνία μας με την τοπική κοινωνία σχετικά με το έργο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί το κοινό σε μια συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Η ανοιχτή συνάντηση σχετικά με το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους/ες χωρίς προεγγραφή. Οι δωρεές για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής IΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου.

Η εν εξελίξει Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία είναι η μεγαλύτερη Πρωτοβουλία στην ιστορία του ΙΣΝ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Περιλαμβάνει ενδεικτικά τον σχεδιασμό, κατασκευή, και εξοπλισμό τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και τη Σπάρτη, την ανακαίνιση και επέκταση υποδομών σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα και συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων  το Rockefeller University, το Columbia University και το Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη, τον οργανισμό National Children’s Alliance στις ΗΠΑ, το νοσοκομείο Sant Joan de Déu Children’s Hospital στη Βαρκελώνη, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο.