Skip to main content

Απεργιακή συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θεσσαλονίκη - «Θέλουμε ζωή όχι επιβίωση» (φωτο+vid)

Με σημείο εκκίνησης το μνημείο Λαμπράκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλαν μήνυμα «αντίστασης, αλληλεγγύης και αλλαγής».

Με κεντρικό πανό που ανέγραφε «Θέλουμε ζωή όχι επιβίωση, τους ανατρέπουμε τώρα» πραγματοποιήθηκε η απεργιακή προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με σημείο εκκίνησης το μνημείο Λαμπράκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινήθηκε προς τη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που στηρίχθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

«Όλοι και όλες στον δρόμο, διαλέγουμε ζωή και όχι επιβίωση. Τους ανατρέπουμε τώρα! Αντίσταση, αλληλεγγύη, αλλαγή» επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Θεσσαλονίκης στο κάλεσμά του για την απεργία.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ γιατί η μόνη απάντηση σήμερα στον κατήφορο, στη φτωχοποίηση, στη διαφθορά αλλά και στην αδικία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι οι πολίτες να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Να διεκδικήσουν δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς. Να διεκδικήσουν την πρόοδο. Και ξέρουν πολύ καλά ότι η σημερινή απεργία θα δώσει ένα μήνυμα. Δεν αντέχουμε άλλο Πάτσηδες, δεν αντέχουμε άλλο Στάσσηδες, δεν αντέχουμε άλλο ρουφιάνους και ωτακουστές στη ζωή μας. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή, διεκδικούμε δικαιοσύνη και αυτό μπορεί να το δώσει μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση».

Ο γραμματέας Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αμπατζάς τόνισε ότι «η σημερινή γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα προοπτικής για τον λαό και για τον τόπο. Το σημερινό μήνυμα που προκύπτει από τον δρόμο είναι ένα, να φύγει το συντομότερο δυνατόν αυτή η ανεκδιήγητη, καταστροφική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κυβέρνηση. Το μήνυμα του δρόμου δεν μπορεί να είναι άλλο παρά ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, ζωή για τους πολλούς και όχι απλή επιβίωση και νομίζω ότι το σημερινό μήνυμα της απεργίας το λαμβάνει καθαρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ώρα που βουλιάζει στα σκάνδαλα, που βουλιάζει στις υποκλοπές, που βουλιάζει στην ακρίβεια και στην ανέχεια που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό. Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον εφιάλτη, σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον εφιάλτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Στέργιος Γρηγορίου-Κουτσογιάννης υπογράμμισε πως «σήμερα η νεολαία και το κόμμα απεργούμε, όλη η κοινωνία απεργεί για το δικαίωμα να ζει. Γιατί από το παραμυθένιο "τέλος καλό, όλα καλά", πλέον η νέα γενιά βιώνει μόνο το τέλος. Τέλος το οκτάωρο, τέλος οι συλλογικές συμβάσεις, τέλος στην ίδια την προοπτική να ζήσουμε και να δουλέψουμε στον τόπο μας. Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι τα θέλουμε όλα πίσω και ακόμη περισσότερα. Δεν μας φτάνει απλά να έχουμε τις συλλογικές συμβάσεις, δεν μας φτάνει το οκτάωρο, δεν μας φτάνει απλά να έχουμε το ΣΕΠΕ, αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη εργασιακή προοπτική, αγωνιζόμαστε για πολλές και καλές δουλειές. Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί όλο το κύμα ακρίβειας, να αναστραφεί εδώ και τώρα ο πληθωρισμός, αγωνιζόμαστε για να έχουμε την ίδια προοπτική να ζήσουμε και να δουλέψουμε στη χώρα μας και αγωνιζόμαστε στο τέλος της ημέρας για τις ίδιες τις ζωές μας».

Μεταξύ άλλων υπήρχαν πανό από την «Ενεργή Κίνηση Συνταξιούχων» που ανέφερε ότι η «η σύνταξη είναι δικαίωμα, δεν είναι φιλοδώρημα» και από τους συμβασιούχους φυλακές του νοσοκομείου Παπανικολάου που έγραφε «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία εμείς βάλαμε πλάτη στην πανδημία. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Αμανατίδης και τοπικά στελέχη του κόμματος και της νεολαίας.